• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
pipbel - майстор
Masterval

Неправилно зададен от мен въпрос. Не съм много голям техничар. :|
Всъщност това на снимката горе е точно каквото ми трябва. :)

Сега остана като се върна в БГ да намеря някой евтин китайски вариант или под наем, макар 4е не съм срещал да се предлагат под наем.

Има ли ги Практикер и колко струват по кучите марки ?
dragozow - майстор
Не си купувай куче марка, ако не ти се дават пари по-добре вземи под наем.
pipbel - майстор
E да де, ама това горното май само реже канали :? :cry:
Ми 4е аз това и с ъглошлайфчето си го правих миналата година.

че каква е тогава разликата ? За какъв да давам 240 лв :?
После пак секача и чука ли да играят ?

Има ли някаква джаджа да се сложи на дрелката та да издълбае и оформи канала след изрязването му ? :?:
pesho - специалист
..мисля,че най-добре ще ти свърши работа това.със SDS захват е за hamerdrill with chiseling action.не знам дали го има в БГ,но ти нали си в чужбина-там,където си трябва да го има...

Прикачен файл

ARMG225B4CC.jpg
ARMG225B4CC.jpg (7.25 KиБ) Видяна 5414 пъти
masterval - майстор
Това тук му викат каналокопател, върви комплект към повечето китайски и др. перфоратори, на които им викаме къртачи.
Каналокопателят може да работи добре в мазилка, в меки стени (от типа на итонга), но в твърда тухла не става.
Евтините варианти на фрезата за канали нищо им няма, само да нямаш кабели и тръби по пътя им.
А с флекса да правиш това си е голямо предизвикателство (превод от американски език на израза "Тъпо копеле")
pesho - специалист
Точно така-каналокопател... Е,аз щото не се и заглеждам по китайските перфоратори,на които незнайно защо им викате къртачи-не знам,че ги дават в комплекта..но както и да е..Верно,че в тухла 4-ка няма да е ефективен...Pipbel,за кво ти е въобще да ги вкопаваш тогава-по стария изпитан на чин- по стената..тя едва ли ще е толкоз права,че кабела да не може да се скрие в мазилката..
Master_Kenobi - V.I.P.
Док, що не пуснеш кабелите в подовата замазка. Преди да я положат, естествено. После 60 - 80 см нагоре в мазилката или гипскартона. Разпределителните кутии ли?... Мдаа... Може да са на по-малка височина в стената, под всеки контакт. Ако изобщо ти трябват, ама... не искам да споделям мнения, които вероятно са извън всякакъв стандарт. :lol:

Не знам каква е архигектурата ти, ама прецени дали няма да е същото (като цена), ако опънат кабелите до всяка точка (контакт) направо от таблото. Не забравяй, че тогава по идея ще можеш да ползваш и кабел с по-малко сечение, т.е. по-евтин.

А за осветителните тела са по-тънки кабели и ще се скрият в мазилката, ако ги опънеш преди нея. То и за другите важи това, ама не знам каква ще ти е мазилката.
Защо да си трошиш тухления зид и без това не не ти е особено дебел. :?
zz_stefanov - майстор
С тази тема съвсем ще се обърка търсачката. Въобще не бяха коментирани боркорони тук (освен в заглавието). Да четем първо преди да пускаме нова тема! http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=7721
  • 1
  • 2

Тема "Боркорони за тухли ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: