Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Run7av3lk0 - напреднал
Здравейте ! :-D Предлагат ми да фугирам няколко бани и няколко хола, но незнам как се изчислява накрая заработената сума на квадрат ли на надник или как? :?
masterval - майстор
Веднъж съм патил от това, първо виж широчината и, непременно, дълбочината на фугите!
И, ако не си го правил преди, питай майсторите, да не ти окапят ноктите и ти се нацепят пръстите. Сериозно говоря, не ти го пожелавам.
Run7av3lk0 - напреднал
На едната стена в банята има 5 различни вида плочки с различни по дълбочина фуга :lol: .Работя с ръкавици, въпроса ми беше как се изчислява, така че да не бачкам и да питам "Къде с*рат гладните" :lol:
masterval - майстор
Ебати фантазията имате там!
Ами виж си сам, колко цвята фуга ще се използват? Сещаш се, че трябва да "отсичаш" след втвърдяването и "измиването" на едната фуга.
Абе майката си трака, според мен си прецени сам колко ще изработиш за ден, набий му по 80 лева на ден, сборувай, раздели на метража и ще получиш лева за метър. и добави две бири.
Или нещо бъркам?
Нека тогава бъдат 4 бири.

Между другото, да попитам. Тези 5 цвята плочки не са ли едни гланцирани "кухненски" 9х9 см в бяло, жълто, зелено, червено и синьо?
Тях май ги фугират само с бяла фуга, но пък отива много материал.

И последен въпрос, досега правил ли си го, защото не знам какво да пиша?
Run7av3lk0 - напреднал
Бачкам с баща ми. Той слага плочките, а аз ги фугирам и питам информативно как вървят цените. До сега не съм го правил, но от 5 дена се уча :lol: Плочките не са шарени, а са кафеви и бели, фугират се с оранжева фуга (Плочките пристигнаха със снимка на проекта на банята и чорбаджията беше казал, че може да направят пода всяка плочка различен цвят, но татко му каза, че е луд :lol: ).
masterval - майстор
Става по-добре вече.
Сега друг тъп въпрос: плочките имат ли гланц или са нещо като печена глина?
Ако не са добре гланцирани, имат навика да поемат по краищата си цвета на фугата (има доста такива теми във Форума).
А иначе фугирането ОБИКНОВЕНО влиза в цената на реденето, ако не е някоя супер изгъзица, когато можеш да си кажеш супер надницата :-D

Тема "Въпрос за фугиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: