Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
tedi1 - специалист
Като не намерих раздел за шев и кройка, задавам въпроса тук. Как да си разкроя плата, за да се получи така както е на снимката най горната част на пердето ?[/url]

Прикачен файл

000665823.jpg
000665823.jpg (43.21 KиБ) Видяна 11605 пъти
asinka - специалист
Нищо особено не е .Право парче плат, май е широко, колкото е и основното, в 2та външни края е набрано повече и е затегното с лента.После го оразмеряваш на 3, или както е в случая-2 те външни по-широки от вътрешния елемент.Набранто по дължина-пак фиксираш с лента.А ако искаш средния елемент да е по-богат и да да пада повече кройката няма да е правоъгълна, а овална в долния си край, за да има резерва.

Прикачен файл

перденце.jpg
перденце.jpg (46.52 KиБ) Видяна 11593 пъти
tedi1 - специалист
Asinka, благодаря ти за обяснението. Изглежда не много сложно, дано да се справя и аз.
asinka - специалист
Не забравяй и че тъканта е от значение-не всички платове падат тежко и ако си си купила вече прицени дали е подходящ за този модел.
Сигурна съм, че ще се справиш, естествено!
Пусни после снимки :)
didkata_s - напреднал
аз не разбирам много от пердета, но до колкото виждам корнизът е един
набръчканото перде е на едни и същи кукички, както и двете дълги пердета
как тогава можеш да закриеш розореца и горното парче да остане съ същия ефект
:?
asinka - специалист
Първо се ушива дългото перде-зеленото, след което се скроява късото зелено, ушива се по описаният начин, след което с лента се фиксира и прешива към дългото перде.В този случай замисълът отива по дяволите, тъй като ще остане само за декорация, и няма да може да се използва за прикриване на прозореца.
Все пак това е рекламен макет-в един практичен изглед трябва да има поне 2 корниза-продава се такива, и не се забелязва, че имат 2 релси.

Тема "Как да ушия това перде" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: