Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте след основен ремонт съм и дойде момента да монтирам полилейте но в спалнята ми дава при полилейя постоянна фаза а при ключа нямам никакъв ток явно при монтирането на окачения таван сме одарили кабела на ключа.Има ли някакъв вариант да го направя да светва и изгасва без да се разбива стената. Благодаря ви предварително....
Gnus - специалист
Като дава постоянна фаза, това означава ли, че полилеят постоянно свети?
Да не сте разменили фазата и нулата и през ключа да минава нула, а фазата да отива директно на полилея (възможно е така да си е било отпреди)?
Като окъсиш изводите при ключа какво става?
Имаш ли достъп до розетката?
Тя е над окачения таван иначе при полилейя има постоянен ток.
p.v.x - майстор
buni8808 написа:
Ако не те притеснява , че някъде сте го окъсили , и не ти се разбива , слагай някакъв полилей с дистанционно управление. https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D ... B5gQsAQIKg

:rock:
Gnus - специалист
p.v.x написа:
buni8808 написа:
Ако не те притеснява , че някъде сте го окъсили , и не ти се разбива , слагай някакъв полилей с дистанционно управление. https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D ... B5gQsAQIKg

:rock:
Мда. Това е най-съвременното решение.
Но така или иначе трябва да си осигуриш достъп до розетката, защото това окъсяване на ключа не се знае колко е читаво и в един момент дали няма да се отвори "късото".
Като отвориш розетката, трябва да разкачиш кабелите към ключа, за да се увериш, че няма да има ток към полилея и после най-вероятно трябва да прекараш нов кабел към ключа.
Дано при това "удряне" не се е прецакал съвсем каналът, по който върви кабелът, защото ако е така, това ще е точно на нивото на окачения таван и не знам как ще разкъртиш без да се вижда...
Благодаря много за отделеното време
:partyman:
Dzver - специалист
ключа Ти прекъсва нулата.

стара е инсталацията нали ?

Тема "Полилей" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: