Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
kozl - майстор
Ако може да се регулира нивото, то това става от пресостата. На Перлата можеше.
Пресостата превключва при някакво налагане. На Перлата има винт, с който може да се изменя силата на пружината и да се промення налягането на превключване.
arxd129 - специалист
kozl написа:
Ако може да се регулира нивото, то това става от пресостата.
Вижте, моля, прикачените снимки.

Кое, накъде и колко за завъртам? Имайте предвид, че хабер си нямам от пресостати.

Прикачен файл

20160729_150227.jpg

Прикачен файл

20160729_145922.jpg
Gnus - специалист
Цитат оттук: http://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=58&t=32572:
Борислав Бачовски написа:
bill47, нивомера е регулиран на стенд. Тези три винта, НЕ СЕ пипат. От регулировката на ниворегулатора извършена от производителя, зависи качеството на прането и нормалното изпълнение на зададената програма. Това е датчик, които подава сигнали на програматора и той съответно изпълнява. Запомнете едно единствено нещо, за качественото изпиране на прането, НЕ е нужно високо ниво на водата. Не слушайте оплакванията на нежният пол. Не позволявайте да доливат допълнително количество вода. Не е за пренебрегване и почистването на камерата, към която е присъединено маркучето на ниворегулатора. Един пример: когато перете на ръка /или съпругата/, под вода ли търкате това което перете, или над вода?
На много клиенти /клиентки/ съм го обяснявал, пък който, разбрал, разбрал.
Смятам, че бях достатъчно ясен, пък Вие си решавайте.
arxd129 - специалист
Борислав Бачовски написа:
На много клиенти /клиентки/ съм го обяснявал, пък който, разбрал, разбрал.
Смятам, че бях достатъчно ясен, пък Вие си решавайте.
Ха, сега де! Ново двайсе. :shock:

Освен... да почна да затварям капаците на пералнята... :?
Жалко за пепси-бутилката. Смятайте, че съм я изхвърлил. Добре ни служИ. :wink:

Благодарности за инфото.
pufer - напреднал
Искам да споделя моето приключение с пералня Едеса Принцес (испанска марка). Оказа се след безкрайни проби, като посочените по-горе, че течът е от уплътнителния пръстен на водосъдържателя, който е от тези лепените по външния диаметър. Тогава имаше следи на няколко места, включително и близо до маншона. Голямо разглобяване падна! Добре, че имах един приятел на помощ, не е за сам човек. Тъй като и програматорът беше заминал, поръчах чисто нов от сервиз във Варна и оттам ме посъветваха, да използвам старото уплътнение, понеже нови не се предлагат и да уплътня с обущарско лепило, което остава дълго време еластично. На всичкото отгоре това уплътнение беше срязано фабрично и зашито, както навремето се пришиваха камшици (ако някой въобще си спомня - челно)! Направих всичко това и ооо... чудо - течът спря, почти тотално! Само при леко пране и центофугиране излизаше някоя капка от най-горната част на снадката, може би при челния шев. А от 2 години няма нищо, може би защото перем по тежко пране или мястото се е запечатило с калк. Защо все пак направих този ремонт? Оказа се, че тази пералня е страхотно балансирана с перфектен електромотор и почти не издава никакви вредни звуци. А през мен са минали и АЕГ, и Бош, и Сименс! Да не говоря за един Индезит, който се рахждаше в банята, независимо от добрата нивелация. Аз съм по принцип за немската техника и бях приятно изненадан от испанската... Но дано да не е това при теб, защото ремонтът е много тежък и без гаранции за пълен успех...
dido uzunov - специалист
Заради такъв теч си купих нова пералня. И......ужас и тя тече(капе по малко). Майстор на перални ме посъветва да си сложа спирателен кран на захранването на пералнята ако нямам(обаче имам) и да го отварям съвсем малко. Пералнята спря да капе(оказа се, че прелива съвсем леко от казанчето за праха при много отворен кран). Единствения минус е ,че пералнята преди пълнеше първоначално за около 2 мин. а сега за около 3-4.
П.П. и двете перални протичаха когато дойде време за изплакване и центрофугиране.
arxd129 - специалист
Здравейте отново,

Появи се нов проблем. Не знам как да го опиша. Трудно ми е да намеря точните думи, за да го споделя разбираемо.

Та... Пералнята си пере нормално /когато говорим за същинското пране/. Изхвърля водата. И точно при стартиране на центрофугата се чуват няколко удара /сравнително сериозни/ на нещо си... в нещо.
Този проблем се появява... и продължава около 1-2 секунди. Едва ли 3 секунди. Така го преценям. За тези около 2 секунди, предполагам казана се залюлява, разклаща, разтриса. И се удря някъде. Той - казана - или нещо закрепено за него се удря в нещо друго. Ударите не могат да се преброят. Но са 3-4. Максимум 5, но едва ли 5. Не могат да се преброят точно. Простата сметка показва, че въпросните удари са през около 0.3-0.4 сек. И после пералнята си се кротва... центрофугира, налива пак вода, изплаква... и така до следващата центрофуга.

Ударите, мисля, струва ми се, не са метални. Тъпи удари. И масивни, мисля.
Оглеждах през горния капак - не мога да диагностицирам нищо.
Да споделя и това, че не при всяко стартиране на центрофугата се появява този проблем. Появява се когато си иска. Но определено този проблем се появи след разрешаването на предишния проблем - с теча. От многото разглобяване и сглобяване на пералнята във връзка с изнамиране на мястото на протичане, се появи /така мисля/ въпросното три-четирикратно тракане при стартирането на центрофугата.

Ако сте имали подобен проблем, бихте ли споделили от какво произтича. Бихте ли споделили какъв точно е. И как се отстранява.

Моля, помагайте. Благодаря.
MamaMy - майстор
Закачихте ли и двата амортисьора правилно?
Gnus - специалист
Всичко ли си е на мястото? Пружини, амортисьори, тежести?
kozl - майстор
Старата пералня така правеше още откак я купихме. Докато набере обороти и се разтресе няколко пъти яко. Изобщо не съм се замислял какво тропа. Приех го, че си е така.
Сегашната има плавен старт преди центрофуга, но пък доста се тресе при самото центрофугиране. То зависи от прането. Ако има едрогабаритни парцали и те не могат да се разпльоскат по барабана ето и причина за небаланс.

Тема "Защо няма/ло/ как пералнята да протече през захващането на маншона на люка към казана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: