Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте след основен ремонт съм и дойде момента да монтирам полилейте но в спалнята ми дава при полилейя постоянна фаза а при ключа нямам никакъв ток явно при монтирането на окачения таван сме одарили кабела на ключа.Има ли някакъв вариант да го направя да светва и изгасва без да се разбива стената. Благодаря ви предварително....
todortv - майстор
Или нулата се прекъсва от ключа.
Ами свържи полюлея и пробвай.
Свали преди това бушона.
kartechar - специалист
То не че темата е в правилния раздел, ама да се изходя :-D и аз. По така описаните симптоми ми се струва, че по начало ключът е свързан неправилно - на нулата, чийто кабел е бил прекъснат в последствие при монтажа на окачения таван. При такава ситуация аз поне не виждам вариант как да светне полюлеят без къртене.
PCL82 - майстор
Прокарването на нов кабел може да стане без сериозно къртене а само с контролни отвори в картона. Ползва се телен водач. Ако се завърже към него една ламаринка може с помощта на на силе н магнит водачът да се води движейки магнита от към стаята. Тябва да се познава как минава конструкцията и, че няма остри ръбове, които да наранят кабела. Ако има такива, задължително се разкъртва на тези места ръбовете се обработват и се слагат защитни тръби. Конструлцията е правилно да се заземи/занули.
kartechar - специалист
Те вече са я занулили :-D , пробивайки кабела на нулата. Ако сега свържат ключа по правилния начин, вече ще я офазят :shock: . Съгласен съм с отворите и теления водач, но това важи само за тавана. Ако над него е слагана минерална вата, задачата доста се усложнява. А по стената до тавана как да стане подмяната без къртене :? ?

Тема "Полилей" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: