• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Chefo77 - майстор
jekasus написа:
Chefo77 написа:
но картонджии са ми посочвали това като груба грешка.
Че не е дюбелирано е грешка? Нека да кажат подобна технология от производители....
Че не е на конструкция в банята. Казвали са ми, че баня и таван задължително трябва да са на конструкция, ако искаш всичко да е ОК.
Дори имам много добър приятел - картонджия, който като стана дума за банята ми, каза че ако искам на лепене, направо да си търся друг ...
jekasus - майстор
Мажи, мажи, ама колко да я мажеш? :-D
и конструкция излишно ще намали...
А стената я направих по-равна и от картона, ама ситуация, а и бързаме.
Прикачен файл:
IMG_0582.JPG
Прикачен файл:
IMG_0585.JPG
Прикачен файл:
IMG_0587.JPG
babati - специалист
Мдаа... Съвсем ме отчаяхте :) Сега и "технологията" да я мисля...

Е, надявам се, че няма да падне банята поне :o

Добре, ще мисля други опции тогава. Инжектиране на смола?
djpatzo - специалист
babati написа:
Мдаа... Съвсем ме отчаяхте :) Сега и "технологията" да я мисля...

Е, надявам се, че няма да падне банята поне :o

Добре, ще мисля други опции тогава. Инжектиране на смола?
Понеже съм в панелна гарсониера и всеки сантиметър е важен, като правих стаята, видях, че не е лицевия панел към тази стая, а е грубия. Реших да изравня с гипскартон на лепене. Най-дебелото гипс-лепило, което е ползвано за изравняване е към 1 см. Понеже и на мен ми биеше на кухо, реших да го уплътня по следния начин. Взех пяна за лепене на гипскартон на CERESIT и пробивах дупки, през които да инжектирам пяната зад картона. Задържах флакона по около 2-3 секунди. Като гледах описанието на лепилото-пяна за гипс картона, видях, че е с минимално раздуване. След впръскването, дюбелирах с дюбели за EPS/XPS и проблеми с падане в бъдеще - нямам. Всичко мина ок, и никъде не разду. Не случайно изчаках 1 час да видя, дали случайно няма да раздуе, за да мога да оправям проблем. Едновременно със запълването, все едно лепих картона и стана доста добре. 2013 октомври правих стените и до ден днешен няма ядове.
  • 1
  • 2

Тема "Инжектиране на ПУ пяна зад гипсокартон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: