Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Lisko - майстор
Не чакай, а още сега изкарай харда, закачи го на сегашен компютър и си копирай файловете. Ако чакаш още годинки, като решиш да си ги гледаш, може да не може.
По ред причини - дъното на тоя може да се е сдухало. Може харда да се е сдухал. Ако не е - може след 20 години да нямаш никаква възможност да го закачиш на IDE интерфейс.

Тони, предполагам не си виждал Елка, по-голяма от пишеща машина и с едни големи ламби за всяка цифра. Спомениии.
infomar
при първа възможност ще го направя. файловете представляват само сантиментален интерес, но това са спомени като снимките....
Каква радост на времето беше да си намериш външно флопи 1.4 мб. от Стара Загора.... Това HD с големина 20 ГБ беше нещо скъпо и мнооого ценно.
Тони Ст. - специалист
"Минск-60"! Знаеш ли какво е това? ЕИЦ на ВМФ на НРБ 70-те години! 4 шкафа по 4/2метра. Специална вентилация-руски прозоречни климатици :). Заемаше зала около 50кв.метра в едно от военните поделения - Варна. С ролки към 500мм. диаметър и ширина 50мм. Много тайна,много секретна! Денонощен пост на целия етаж! Пазеше се по добре от знамето! Абе,абсолютна смехория. 72-ра Д.Джуров лично дойде на откриването. :)
П.С.: Тука имам една "Елка" с лампи-зелени,на 4,5в. захранване,че и работеща :
hidrazin - майстор
Тони Ст. написа:
"Минск-60"
Едва ли е било Минск-60. Най-много да са сложили Минск-32. :-D
Ама и тя си е вършела доволно много работа за времето си.
:partyman:
Lisko - майстор
Не съм виждал Минск, но съм виждал ЕС-1020 и по-късно ЕС-1032
hidrazin - майстор
Lisko написа:
.... и по-късно ЕС-1032...
А, тя тая май беше много модерна - на TTL-ки от серията 74хх на Texas Instruments.
Ся ако ми попадне някое от тия чудовища и да е на приемлива цена, въобще няма да се замисля дали да го купя.
Лошото е че не останаха. Има известни количество платки от тях, ноооо... :cry:
lov - майстор
Ех мечти мечти и то много комерсиални :lol:

torbalan - Дървен философ
hidrazin написа:
Lisko написа:
.... и по-късно ЕС-1032...
А, тя тая май беше много модерна - на TTL-ки от серията 74хх на Texas Instruments.
Ся ако ми попадне някое от тия чудовища и да е на приемлива цена, въобще няма да се замисля дали да го купя.
Лошото е че не останаха. Има известни количество платки от тях, ноооо... :cry:
Хидра - свободен апартамент и пари за ток сигурно имаш, но какво ще я правиш тая бангия, ако я купиш?
p.v.x - майстор
torbalan написа:
, но какво ще я правиш тая бангия, ако я купиш?
За Царска вода , предполагам си чувал.

:rock:
torbalan - Дървен философ
По спомени за царска вода си трева азотна и солна киселени... ЕИМ не участват в рецептата :)

Тема "Стар компютър - какво да го правя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: