Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dakata__92 - напреднал
p.v.x написа:
dakata__92 написа:
Останалото не те касае, какво ще е и защо ще е. :)
Прав си. Кои сме ние. :?

То така с питане , може да ти помогнем да си сглобиш атомна бомба. :-D
.
Ако става дума за бомби малко амониева селитра и нафта, правят чудеса по рудниците. За атомна бомба ще се искат много материали :D :D :D Иначе, конкретно няма смисъл да влизам в обяснения, кое за какво ще е и защо ще е така. Не успявам да си намеря контролер за под 40 лв (дори за толкова) който да се ползва на дин шина... Някакви суми все от 60 нагоре, пък толкова много за тази част от управлението няма да дам и то само за един регулатор.

Нещо подобно искам да стане:
http://galanbg.com/bg/blog/varnenskoto- ... e-za-galan
hidrazin - майстор
dakata__92 написа:
Колеги, ...
Има ли начин да стане евтино? ...
Искам просто да оптимизирам разхода на енергия...
1. Колеги по какво? Едине, пиене... ?
2. Има начин. Не го отопляваш.
3. Оптимизация означава евтиния и компромис.
Колкото по-го "оптимизираш", толкова ще е по-студено.
4. Като не ти се дават "от 60 нагоре" си го правиш сам и "прецакваш" системата. :lol:
Нещо неясно???
:partyman:
dakata__92 - напреднал
hidrazin написа:
dakata__92 написа:
Колеги, ...
Има ли начин да стане евтино? ...
Искам просто да оптимизирам разхода на енергия...
1. Колеги по какво? Едине, пиене... ?
2. Има начин. Не го отопляваш.
3. Оптимизация означава евтиния и компромис.
Колкото по-го "оптимизираш", толкова ще е по-студено.
4. Като не ти се дават "от 60 нагоре" си го правиш сам и "прецакваш" системата. :lol:
Нещо неясно???
1. По форум.
2. Ще се отоплява.
3. Не автоматизирам само един процес а няколко, и защо го правя си е моя работа, все пак задавам въпрос.
4. Че то с един STC-1000 за 30 лв ще се стане, но пък в таблото няма да се побере. Продължавам да си търся регулатор.
Относно ясно ли е неясно ли е, въпроса си остава. А той е:
Има ли термоконтролер за дин шина до 40 лв?
hidrazin - майстор
dakata__92 написа:
1. По форум.
2. Ще се отоплява.
3. Не автоматизирам само един процес а няколко, и защо го правя си е моя работа, все пак задавам въпрос.
4. Че то с един STC-1000 за 30 лв ще се стане, но пък в таблото няма да се побере. Продължавам да си търся регулатор.
5. Има ли термоконтролер за дин шина до 40 лв?
1. Това е добре, щото по същество не.
2. Евентуално.
3. Като си е твоя работа се оправяй сам.
4. Продължавай.
5. Има но тази цена не е към теб.
dakata__92 - напреднал
По същество съм програмист и поддържам и мрежа в подземен рудник, та едвали имаме допирни точки. Отностно отоплението, какъв е проблема че да не се отоплява? :D :D :D Какво общо има това, в таблото какво ще имам, като питам отностно термостата (поправка терморегулатора). В таблото съвсем спокойно мога да си вържа каквото поискам от индустриален суич до прост автоматичен прекъсвач, просто въпроса ми е в момента за терморегулатора. Автоматизирам няколко процеса против замръзване през зимен период и дори токът да падне има предвиден ЮПС за определени приоритетни устройства, които се защитават. Та кажи ми сега защо да влизам в излишни обяснения. Форумът е направи си сам, и въпросите ми са към хора, които желаят да се отзовът и да отговорят, като никой не го карам насила да пише. Отностно цената, явно DIN шината "оскъпява" мноооого производственият процес, че най-евтиният е 60лв ... :D :D :D
hidrazin - майстор
dakata__92 написа:
По същество съм програмист ...
Аааа...., това обяснява почти всичко.
И да. само кутия за DIN си е 5-10 кинта. И то не много качествена.
И какви 60 кинта те гонят? Нещо говореше за 40:
dakata__92 написа:
Та има ли такъв термоконтролер за под 40 лв и да е с DIN шина?
Аз по тая причина си имам програмистчета дето редовно им набивам обръчите и си ги подменям...
dakata__92 - напреднал
До 40 искам да дам, а най-евтиният който намерих е 60. Намерих и един друг но е много калпав и е до 150W
http://panda-bg.com/bg/product/%D0%A2%D ... 1-/402073/
да не говорим, че зададената температура е от 30 до 40 градуса. Нещо подобно ми трябва, да мога, да поставя термодвойката на измерваната повърхнина с метър кабел дължина примерно, да го настроя да ми поддържа 15 градуса и това е. Проблема тук е че 15 немога да задам явно само 30, датчик ще си изнамеря отнякъде, но уви нестава явно.
nikolovvd - майстор
dakata__92 написа:
Намерих и един друг но е много калпав и е до 150W
Ти аквариум ли ще отоплямаш или стая 6 кв.м.?
Мисля, че ти обясниха, че на 10 А реле не може да се разчита да управлява 2000 вата отоплителен уред.
От друга старана на всички стана ясно, че въобще не си на ясно с работото на терморегулаторите, още по-малко със темпаратурните датчици. Едните при увеличаване на кабела от датчика до електрониката дават грешка, а други не, защото представляват термометър в интегрално изпълнение, предаващ стойността на температурата по I2C шина. Те са калебрирани в завода и в зависимост от точността цената може да достигне 30-тина лева. Там може да удължиш кабела повече, но ако не знаеш какъв кабел да ползваш, електрониката може да не отчете нищо.
И защо е необходимо да слагаш терморегулатор там, където няма място, вместо да го сложиш в отоплителния уред, където има много място и крайното решение е универсално. Където и да го сложиш ще работи така както искаш, а не само в това помещение. Винаги нестандартните решения са били в пъти по-скъпи!
VLADO66 - майстор
Какъв терморегулатор за DIN?Я помисли малко-ако има такъв, трябва да е с изнесена сонда до уреда който ще темперира и вече става сложно и безмислено, ако разбира се на някой не му е дошла безумната идея да реди бАшони или клеморед в табло монтирано на въпросния уред.Казаха ти и по-горе-прост терморегулатор и таимер за контакт.
dakata__92 - напреднал
Добре. Я тогава да Ви попитам, ако имате тръби от полипропилен и искате да им сложите кабел за нагряване против замръзване, който да се активира под изолацията и да стопля тръбите тоест да поддържа примерно 10 градуса под тръбите, с какъв терморегулатор ще свършите работата? Кабела ще е около 10 метра по 20 W на метър прави 200 вата консуматор на 220 V.
http://olx.bg/ad/programiruem-termoregu ... 5raDE.html
Този ще свърши ли работа? Накрая ще плесна някой регулатор за подово отопление. Та сега споделете някой регулатор, който ще свърши работата според вас. Датчика трябва да е външен за да измерва от растояние.

Тема "Управление на електрическо радиаторче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: