Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
И?
Сигурен съм, че тези двамата имат 220 патента и всички големи производители се надпреварват да им купят идеите за торба потник на входа :lol: :lol:
jekasus - майстор
Chefo77 написа:
И?
Издънка, купуваш скъпа прахосмукачка и трябва да правиш нещо допълнително, че да си върши работа...
Avas_co - майстор
jekasus написа:
Не обръщайте внимание на тия "агенти", които си купили китайска стока на четворни цени :-D
Просто ги е яд, че са дали повече пари за инструмент, който върши същата работа.
Да се допълня -
Това за мен е профи инструмент, за който си заслужава да са даде четворно повече пари, всичко друго е умряла работа...
По-точно принципа на поддръжка и гаранция.
Няма го на български, за това пускам руска версия - https://ru.wikipedia.org/wiki/Kress_Elektrowerkzeuge
С 2007 года весь выпускаемый фирмой инструмент имеет общую гарантию в 2 года и 10 лет в некоторых странах Евросоюза, при условии регистрации инструмента на сайте фирмы и ежегодного периодического обслуживания в сети гарантийных мастерских производителя[12]. Десятилетняя гарантия Kress по сути основана на системе планово-предупредительного ремонта.
Хм, Крес са ми супер любими, ма и те си имат сериозни издънки.
А, от как ги купиха, май вече не всичко им е правено в Германия или в Швейцария, а и цените им тръгнаха нагоре.
vladko33 - специалист
Май без да съм заслужил ме набедиха за агент на Лидъл. Обаче за огромно съжаление на конспираторите ще развенчая тази им теория. В магазина на Резбарска, точно срещу касите, имаше залепен голям плакат с мултицетчето, та затова се престраших да питам. Но явно няма да е то, ако действително не си струва парите.
cholev - майстор
Владко заслужава си парите. Но понеже се чудиш тичай при мене ще ти продам Спарки бур150е- легендарната ударна бормашина за 30лв (спестяваш 100лв- е не е нова все пак) а стария ми мултицет, който вече не ползвам ти го давам бонус безплатно - каква марка? Е не знам
agj - майстор
vladko33 написа:
Май без да съм заслужил ме набедиха за агент на Лидъл. Обаче за огромно съжаление на конспираторите ще развенчая тази им теория. В магазина на Резбарска, точно срещу касите, имаше залепен голям плакат с мултицетчето, та затова се престраших да питам. Но явно няма да е то, ако действително не си струва парите.
Много зависи за какво ще го ползваш и каква точност на показанията ти е нужна .Има евтини до 10лв. които за любителски цели ,вършат работа. В характеристиката на този обаче ми направи впечатление че има тестер за батерии а това за домашния майстор ми си струва доста полезно.А в евтините мултицети рядко има подобни екстри . Тук съм сигурен че има специалисти които да ни светнат по въпроса за мултицетите ,техните функции и екстри ....но явно не им се пише.Та затова ще се чудим струва ли си или не ?!
mialy - помощник
А, какво всъщност представлява този тестер на батерии? Какво мери или показва на дисплея? :? Колко е „годна“ една батерия за работа ли – не може ли човек да се ориентира по напрежението ѝ?

- „тестер за проводимост с акустичен сигнал“,
- „памет за измерени стойности“ (по-правилно е „памет за последната измерена стойност“ впрочем),
- „автоматична индикация на полярността (при отрицателна стойност)“

Брех, луди функции има! :shock: :roll: :lol:
agj - майстор
mialy написа:
А, какво всъщност представлява този тестер на батерии? Какво мери или показва на дисплея? :? Колко е „годна“ една батерия за работа ли – не може ли човек да се ориентира по напрежението ѝ?

- „тестер за проводимост с акустичен сигнал“,
- „памет за измерени стойности“ (по-правилно е „памет за последната измерена стойност“ впрочем),
- „автоматична индикация на полярността (при отрицателна стойност)“

Брех, луди функции има! :shock: :roll: :lol:
Мултицетите от 5-8 лв.освен автоматична индикация ,другите функции ги нямат!Поне така ми се струва.Не беше лошо някой да обясни на незнаещите, като мен -що е то тестер за батерии?
Струва ми се че само меренето на напражението не е достатъчно да се ориентира човек за годността на батерията ,особено ако тя е зарядна.
kozl - майстор
Тестера за батерии е волтмер измерващ напрежението на батерията при товар.
В Лидл пускаха отделни тестери за батерии.
Интересно е колко е товара, защото пробвам с три тестера една и съща ползвана батерия и получавам различни показания.
Имам друга марка мултицет с тестер на батерии и не го ползвам, защото отчита най-високо напрежение на изтощена батерия спрямо другите два. Явно му е най-малък товара.
mialy - помощник
agj написа:
Мултицетите от 5-8 лв.освен автоматична индикация ,другите функции ги нямат!Поне така ми се струва.
Мултицетите за 5-8 лв. със сигурност имат останалите функции, без тази за „памет“. Поне аз не съм попадал все още на такъв, който да няма опция за пищене като вържеш на късо двете сонди, нито такъв, който да не покаже „минус“ на дисплея, ако размениш сондите при измерване на напрежение. Тези двете звучат като „наличие на волан и седялки“ в обява за продажба на автомобил, абсолютен минимум са, но за сметка на това звучат като нечувана функция. :) Освен това тези мултицети за 8 лв. има по-голям обхват при измерване на AC/DC ( :rock: ) напрежение, често имат термодвойка за мерене на температура (ясно е колко точно, но все пак), често поставят и изводи за мерене на hFE на биполярните транзистори, а на този тук му искат 27 лв.
kozl написа:
Тестера за батерии е волтмер измерващ напрежението на батерията при товар.
Ясно. Хубаво е да го има, но не ми е жизненоважно – не е нещо което сам не мога да си сглобя, при това с подрбани стойности на товара.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: