Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
yurig - специалист
velsi написа:
Честно казано аз такива профили не съм виждал. Нека колегата yurig обясни къде ги е виждал.
При прахово боядисване не може да се постигне имитация на дървесина.
Ето и снимката

Прикачен файл

Изображение017.jpg
Изображение017.jpg (30.43 KиБ) Видяна 7262 пъти
michael78 - специалист
В една фирма ми казаха, че точно защтото се боядисвало прахово, такава комбинация не можела да стане. Но като се сетя за каката в офиса обаче, не мисля че разбира от прахово боядисване.
velsi - Почетен майстор
Колега yurig, предполагам знаеш, че това на снимката е фолиран ПВЦ профил. През цялото време говорим за алуминиева врата.
michael78 - специалист
ако с фолиран ПВЦ профил може да се постигне желаната от мен двуцветна комбинация, съм склонен да сложа пвц врата.стига да мога да сложа огледало за пълнеж отвътре
michael78 - специалист
дайте някоя читава фирма за тази работа
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
michael78 написа:
Къде?
michael78 - специалист
n_a написа:
michael78 написа:
Къде?
В София
yurig - специалист
michael78 написа:
знае ли някой дали е възможно да се поръча алуминиева/пвц врата за баня, която от едната страна да е бяла, а от другата-да е с имитиращо дърво покритие(кафява- орех)? Ако "да"-идея за фирма?Проблемът е, че вратите в апартамента са цвят орех, а плочките в банята изискват бяла врата.

:irre:
ribnikolaevi - майстор
За да не отварям нова тема ще пиша тук.
Купих си алуминиеви профили /винкели 15х40/ за да скрия грозните стари панелни каси. Сложих за проба профилите на място върху старата каса - става доста добре. Сега следва самото изпълнение. Мисля да закрепя първо вертикалните профили. В горния си край да са изрязани под 45 градуса. После по мярка от място и хоризонталните /защото не вярвам тези 45 градуса да се запазят заради кривини, усуквания и други ефекти/.
Първият ми въпрос е с какво да залепя профилите върху старата стоманена каса? Не са носещи, а само камуфлажни. Не ме се иска с винтове, защото ми се струва че е по-трудно да се регулира точно с тях. А и трябва да крия главите на винтовете после.
Вторият ми въпрос е за изрязването на алуминиеви профили. Как да стане добре? Кой е правилния начин? С ножовка съм рязъл, не мога да кажа че става перфектно, даже и де се изпили после. Със зеге не съм опитвал, не знам какъв ще е ефекта.
Ще се развам ако и Велси вземе отношение.
cecemece - напреднал
Аз също имах идея за двуцветна врата, но не намерих фирма-изпълнител. Където питах все отказваха или ми "напомняха", че няма смисъл да е от PVC, защото ще излезе страшно скъпа и не си заслужава за една баня и т.н. После се спрях на алуминиева изцяло "златен дъб", намерих фирма, но там пак ме разколебаха - профила е внос, за една врата никой няма да внесе точно моя цвят, чака се мин. 2 седмици, щом искам да се отваря навън излизала с около 100 лв (???????) по-скъпа и т.н. Тези фирми май не им се работи за 1-2 врати, те чакат само големите поръчки.... Та така накрая реших да си взема дървена врата както останалите, но с допълнително покритие против влага. Вярно, че излиза малко по-скъпа от другите, но мога да си поръчам какъвто модел и цвят искам и накъдето искам да се отваря.... Освен това е много по-красива и от PVC и от алуминиевите....

Тема "алуминиева/ПВЦ врата за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: