resistbody написа:Както каза колегата по-горе малка пластмасова Сола е 20лв.... .
Като този ли?
http://www.djesur.com/%D0%9D%D0%B8%D0%B ... D1%80-Sola
resistbody написа:Както каза колегата по-горе малка пластмасова Сола е 20лв.... .
EDI написа:Мислел съм да и купувам лазерен нивел, но колкото и да си блъскам главата, не мога да намеря за какво да го ползвам в моята си работа и да разбера какво повече ще свърши от другите методи - обикновен нивел, мастар и канап.Удобството, колега, удобството - в това е разликата! При по-скъпите машинки - не само удобството, има и други плюсове
cholev написа:Аз от мойте невелири съм доволенРадостите ти край нямат!![]()
Лазерния самоневелиращ съм го ползвал 2 пъти, но и го имам отскоро. Той е до 10м
EDI написа:Мислел съм да и купувам лазерен нивел, но колкото и да си блъскам главата, не мога да намеря за какво да го ползвам в моята си работа и да разбера какво повече ще свърши от другите методи - обикновен нивел, мастар и канап.Освен за да вземеш акъла на клиента,за много малко други неща можеш да го ползваш.Ако майстора е перфектен с конвенционален нивелир,може да си улесни или ускори тук-там работата с лазерен,но не навсякъде.Ако майстора не е добър с обикновен,много ме съмнява с лазерен да си изправи майсторлъка......
koveslav написа: Освен за да вземеш акъла на клиента,за много малко други неща можеш да го ползваш.Ако майстора е перфектен с конвенционален нивелир,може да си улесни или ускори тук-там работата с лазерен,но не навсякъде.Ако майстора не е добър с обикновен,много ме съмнява с лазерен да си изправи майсторлъка......Първата част от разсъжденията не е нищо повече от добре казана глупост! С лазерен нивелир може да се прави всичко, което се прави и с класическия нивелир. Така че приказките за "много малкото други неща, за които можеш да го ползваш" са чиста проба пръдня в гащи. Накичени с дървена, предубедена главица.
kolcho написа:Явно държиш,когато някой пр...дне ти да се нас..ш.Културата не ми позволява да повторя напълно изразните ти средства.koveslav написа: Освен за да вземеш акъла на клиента,за много малко други неща можеш да го ползваш.Ако майстора е перфектен с конвенционален нивелир,може да си улесни или ускори тук-там работата с лазерен,но не навсякъде.Ако майстора не е добър с обикновен,много ме съмнява с лазерен да си изправи майсторлъка......Първата част от разсъжденията не е нищо повече от добре казана глупост! С лазерен нивелир може да се прави всичко, което се прави и с класическия нивелир. Така че приказките за "много малкото други неща, за които можеш да го ползваш" са чиста проба пръдня в гащи. Накичени с дървена, предубедена главица.
Виж това, че за качеството на едно нещо главна роля играе майсторът - никакъв спор, че добър майстор с обикновен / качествен!/ нивелир ще изпълни задачата много по-добре от аджамия, накичен с лазерен за хиляди левове. Но има и варианти на този вид мислене, недостъпни за предубедени дървени философи. Най-важният от които е: от двама СВЕСТНИ майстори, онзи, който разполага с читав лазерен нивелир / читавите не се купуват в ЛИДЪЛ и не струват под 50 лева!/ - ще свърши работата по-добре, по-бързо и по-качествено от колегата си, работещ с обикновен. Ако тези майстори си вадят ежедневно хляба с монтажи - лазеропритежателят ще си избие парите за по-скъпия нивелир само за няколко изпълнени обекта!
Те така!
koveslav написа:Културата не ми позволява да повторя напълно изразните ти средства.Човече, ако под "култура" разбираш предубедената си глава - направо те поздравявам за наличието й, няма за какво да се извинявам.Пък и главата си е твоя, все пак
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: