Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте. От много време тази бутилка не е ползвана и искам да я махна от вкъщи, че ме притеснява. Мисля, че е 22кг празна, а пълна е 50кг? Не съм наясно. Газта е изхабена, но всеки ден като и отворя кранчето излизат изпрарения за около 1 минута. Бутилката е много стара. Според надписите на нея е направена 93 година и е годна до 2001. Както се вижда на снимките е почнала да корозира и ме притеснява. Искам да попитам дали е опасна като е празна? Мога ли да я накланям? Искам да я изхвърля, но незнам как и къде. Не искам пари. Звъннах на топливо и като чуха, че става дума за червена бутилка се шокираха и ми казаха да потърся някой друг. Попитах дали неможе да ми се даде малко информация, как да се отърва от нея, но и те си нямали на идеа ?! Помощ!
Изображение
Изображение
Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Изнеси я навън и я остави отворена
Шубето голям страх
После я обяви за продаване или подаряване. Тук има тема "Подарявам"
http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... &start=280
n_a написа:
Шубето голям страх
Бутилката е с 10 години минал срок, корозирала, червена. Кажи кой искаш да убия ? :rolleyes:
Тони Ст. - специалист
Отиваш в сервиз ,където поправят гази уреди и искаш да ти махнат крана/ той е с лява резба/ ,плащаш 5лв. и после я носиш/ без кран/ на вторични суровини. Остави я с отворен кран някъде на открито-двор,отворен балкон и ще се изпразни. Не е толкова страшно.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Demolution написа:
n_a написа:
Шубето голям страх
Бутилката е с 10 години минал срок, корозирала, червена. Кажи кой искаш да убия ? :rolleyes:
Невежеството не те прави разумен или добронамерен. ПисаХМЕ ти да я оставиш навън отворена, да излезе каквото има да излиза. Аз бих направила страхотна печка от този балон
MamaMy - майстор
Аз от колко време търся такава, не е истина. Прерових всички пунктове за старо желязо, но не изкупуват и нямат. Само в един пункт имаха едно ремарке с такива нарязани на по 4 парчета и обгорени. Вече се бях примирил, че ще купувам нова за да я режа. Мога да ти помогна с утилизацията веднага и безплатно. :-D
MamaMy написа:
Аз от колко време търся такава, не е истина. Прерових всички пунктове за старо желязо, но не изкупуват и нямат. Само в един пункт имаха едно ремарке с такива нарязани на по 4 парчета и обгорени. Вече се бях примирил, че ще купувам нова за да я режа. Мога да ти помогна с утилизацията веднага и безплатно. :-D
Еми айде де, ама аз съм от Варна.
Невежеството не те прави разумен или добронамерен.
Невеж, защото не искам да си оставя бутилката до казана? (thumbs up)

Благодаря на всички за информацията.
Тони Ст. - специалист
Еми айде де, ама аз съм от Варна.[/quote]

На Траката,до бившата газостанция има сервиз за газови уреди. За 2лв. ще ти махнат вентила и после на вторични.
iliya_i - майстор
Има и на газостанцията на автогарата, зад OMV

Тема "Проблем със стара червена газова бутилка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: