Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
tarlyo - специалист
Абсолютно всяка фирма за дограма може да предложи едностранно фолиран ПВЦ профил.По-евтин вариант е вратата да се изработи от прозоречно крило.Цената и става колкото една балконска.А пълнежа може да е всякакъв.
velsi - Почетен майстор
Глупости говориш колега. Я ми покажи този едностранно фолиран профил дето всяка фирма го има. И ако може да ми покажеш как правим врата с крило прозорец, къде слагаме бравата и въобще на какво прилича цялото това нещо?!
yurig - специалист
Погледни сайта на Weiss Profil там ги има.Дори в ценовата им листа в момента са по-евтини от другите. Врата от крило прозорец също може да се направи, използва се по тънка брава (брава мартина) и става.
tarlyo - специалист
velsi написа:
Глупости говориш колега. Я ми покажи този едностранно фолиран профил дето всяка фирма го има. И ако може да ми покажеш как правим врата с крило прозорец, къде слагаме бравата и въобще на какво прилича цялото това нещо?!
Работя с Weiss profil и Salamander,Pimapen, Кьомерлинг и т.н.
А врата с крило прозорец - поне 40-50 сме направили.
И на мен много не ми допадат,но панякога това е начина да угодиш на клиента.
ribnikolaevi - майстор
ribnikolaevi написа:
За да не отварям нова тема ще пиша тук.
Купих си алуминиеви профили /винкели 15х40/ за да скрия грозните стари панелни каси. Сложих за проба профилите на място върху старата каса - става доста добре. Сега следва самото изпълнение. Мисля да закрепя първо вертикалните профили. В горния си край да са изрязани под 45 градуса. После по мярка от място и хоризонталните /защото не вярвам тези 45 градуса да се запазят заради кривини, усуквания и други ефекти/.
Първият ми въпрос е с какво да залепя профилите върху старата стоманена каса? Не са носещи, а само камуфлажни. Не ме се иска с винтове, защото ми се струва че е по-трудно да се регулира точно с тях. А и трябва да крия главите на винтовете после.
Вторият ми въпрос е за изрязването на алуминиеви профили. Как да стане добре? Кой е правилния начин? С ножовка съм рязъл, не мога да кажа че става перфектно, даже и де се изпили после. Със зеге не съм опитвал, не знам какъв ще е ефекта.
Ще се развам ако и Велси вземе отношение.
Никой ли не може да ми каже как се реже алуминиев профил с подръчни инструменти?

Не искам перфектен срез а що-годе читав.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Еми с ножовка. С водачи. Ама като не си се справил....
Единственото което се сещам, е да ти подскажа, че за добро напасване, не е зле да режеш двете насрещни едновременно.
А ако си такъв, да събираш домашна работилница, то на МЕТРО дават направо без пари циркуляр за рамки, с масата...
ribnikolaevi - майстор
Благодаря за съвета, ще пробвам нещо, не може да не стане ... :-D
masterval - майстор
По-добре не се пробвай на ръка.
Намери услужливи момчета да работят дограма някъде наблизо и занеси первазите си да ти ги резнат на тротуара с техния циркуляр за ъгли, викат му неизвестно защо пендула. За тях е 2 минути работа, за теб - благодарностите.
А ако се наложи подрязване отдолу - можеш и сам, само си купи подходящ лист за ножовката.
velsi - Почетен майстор
ribnikolaevi, извинявай пропуснал съм ти въпроса. Да, може да се направи с ножовка, но е рисковано. Трябва да се реже много бавно и внимателно и пак може да изкривиш или зарежеш някъде. Можеш обаче да направиш следното: начертаваш си линията, по която ще режеш и с малка стяга закрепяш по линията някаква плоскост - метал, гетинакс, дори дърво, каквото имаш под ръка. Движиш ножовката по ръба внимателно и си готов. Дори и да изкривиш някъде то ще е към страната на отпадъка и после ще го изпилиш.
tarlyo - специалист
И си вземи от тези тесните светлосини листове ножовка.Подобни са на рапидните листове за автоматична ножовка,но по-малки.

Тема "алуминиева/ПВЦ врата за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: