Andisi написа:Ей този съм го гледал конкретно, но съм виждал и други - https://www.amazon.de/Stanley-Kompresso ... B005F7RGZAЗа 20 евро отгоре

Andisi написа:Ей този съм го гледал конкретно, но съм виждал и други - https://www.amazon.de/Stanley-Kompresso ... B005F7RGZAЗа 20 евро отгоре
Andisi написа:Аз се чудя кое е по-добре, двуглав но директно вързан към мотора или с една глава и с ремък? С двете глави ще пълни по-бързо, но дали ще има проблем от неподвижната връзка?Вече писах по-горе, че не съм фен на всичко в едно и ще се обоснова. Гръмне ли едната част, гърми всичко, обикновено проблема е в лагера между главата и мотора, строши ли се този лагер на боклука отива и главата и мотора. Другото, което ми е направило впечатление е, че тези компресори са по-високооборотни т.е. по-шумни и с по-кратък живот. Термично също не изглеждат добре, топлината от главата се предава на мотора от там на въпросния лагер и т.н. За ремонто пригодност няма да говоря защото сам надали ще си оправяш компресора, но рано или късно ще се стигне до ремонт, който ще е по-скъп.
themask написа:Зависи от много фактори!bulhomes2 написа:От какъв зор да го изпускаш?Нямам идея, начинаещ съм и затова питам. Може да е вредно...
preslav написа: Първо - редно е да изпуснеш поне част от въздуха, по този начин изгонваш конденза - говорим за най-ниската точка на ресивера (балона за въздух).1. Това за конденза е ясно
Второ - за какво ти е съд под налягане ако няма да го ползваш следващите дни?
Трето - въпрос на личен избор е, но "празна пушка гърми сама веднъж на 100 години", какво да кажем за пълната, а манометрите, а редуцирите, които са под излишно напрежение.
Четвърто - на много битови компресори е монтиран ФАБРИЧНО клапан, който след изключване на компресора разтоварва системата и отделя конденза, дали случайно някой е вложил още едни 50-70 лева за този клапан?
preslav написа:+1themask написа:Зависи от много фактори!bulhomes2 написа:От какъв зор да го изпускаш?Нямам идея, начинаещ съм и затова питам. Може да е вредно...
Първо - редно е да изпуснеш поне част от въздуха, по този начин изгонваш конденза - говорим за най-ниската точка на ресивера (балона за въздух).
Второ - за какво ти е съд под налягане ако няма да го ползваш следващите дни?
Трето - въпрос на личен избор е, но "празна пушка гърми сама веднъж на 100 години", какво да кажем за пълната, а манометрите, а редуцирите, които са под излишно напрежение.
Четвърто - на много битови компресори е монтиран ФАБРИЧНО клапан, който след изключване на компресора разтоварва системата и отделя конденза, дали случайно някой е вложил още едни 50-70 лева за този клапан?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: