• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Lisko - майстор
ttt написа:
Ето малко идеи http://1001idei.com/idei-za-doma/363-st ... ebelite-si
Дет' викаше Мъйнов - т'ва е друго!
ktamen - специалист
Струва ми се, че в Практикер съм виждал залепени чамови плоскости - твърде скъпи и твърде некачествени, ама.......
Първо проверяваш колко са дебели тези плоскости.
После си правиш подробен чертеж. Демек всички размери на всички детайли. После отиваш в Практикер, май предлагаха и разкрояване и ще ти ги нарежат по твоите размери. После си купуваш винтове и отверка и си я сглобяваш сама. Това ми се струва най-реалистичният вариант, като за жена без инструменти и технически умения.
По-добър вариант е да отидеш при дърводелец и да си поръчаш детайлите при него и после ди си ги завинтиш сама.
А може да си напишеш размерите и тук и евентуално да се намери някой да ти направи детайлите. Може да ти ги направи както си трябва с дибли и тн и да ти ги прати заедно с малко лепило и обяснение как да си ги залепиш.
А ако искаш нещо истинско ти трябват истински големи и тежки машини. Етажерката може да е малка, но за да стане както трябва е нужна добре оборудвана работилница.
Лакирането също е доста сложно, но поне може да стане добре и само с четка или тампон. Ако направиш етажерката и стигнеш до лак ще ти обясним и за лака.
ПП Като студентка сестра ми си майстореше шкафчета от стари кашони, с ножче като твоето. Като ги облепи с цветна хартия или тапети и им сложи покривка отгоре си изглеждаха съвсем истински мебели. Може би и ти трябва да помислиш за нещо такова.
ПП2 Обидна е не етажерката, а винтажето пред нея. Може да е смешно, ама точно тази думичка я нямаше едно време, а сега е много модерна.
Здравейте , най сетне намерих време да се занимая с етажерката . Попадна ми остатък от челна дъска , и от него дадох да ми нарежат частите за етажерката.
Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Как да направя винтидж етажерка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: