• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
p.v.x - майстор
cholev написа:
VLADO66 написа:
Има изследвания и стандарти относно бюджета на едно домакинство и частта от него която може да се поеме като кредитна/лизингова/ задлъжнялост, а именно - до 30% от бюджета без проблем могат да се обслужват при спазване на някаква дисциплина.Иначе казано, при заплата от 1200лв. и нагоре, може да си позволиш лизинг от 300-400 лв.За тези пари може да се вземе една нормална нова кола, без изхвърляне.
Колега. Имаш още едни 200лв на месец разходи за гориво, данък, гражданска, винетка, консумативи. Каско също е задължително за лизинг. И така отиваш на 600-650лв ако караш 1000км на месец. Ти ни убеди, че си готов да даваш 50-60% от заплатата си за някакъв автомобил :shock: :shock:
Повече от 10% за автомобил са си разсипия. Разбира се за България това би означавало в България почти да няма коли в София, а в провинцията да са цяло чудо.
Нормално е нова кола на лизинг от 6000бона доход. Въобще да караш кола от 2500лв нагоре. Е разбира се всички караме коли и харчиме за тях и по 20 и по 30% от дохода, че и нагоре, но това не значи че е нормална ситуацията :?
Това е наложила се практика.

Хората от години практикуват схемата - Карат нова кола , връщат , след изтичане на гаранция , доплащане , и пак нова.

Човека много добре е обяснил , за какво иде реч.

А на теб мога да кажа - когато една лъжица е голяма за твоята уста , не я отваряй.

:rock:
p.v.x - майстор
simplex написа:
p.v.x написа:
А на теб мога да кажа - когато една лъжица е голяма за твоята уста , не я отваряй.
Така ли? Но транспорт трябва. Иди си карай болният баща на лекар в 12 посред нощ с автобуса от някое село. Ето за това си купих Пасатко - исках нещо читаво, което евтино да се поддържа.
Не упреквам теб.

Това можеш да си позволиш , това си си купил. Да си го караш със здраве.

Отдавна колата не е лукс. Тя е ежедневна необходимост.

Но при доход от 6 хл. лева , реално ще мога да си позволя , лизингова кола за 100к.

Последна промяна от p.v.x на нед авг 07, 2016 11:13 pm, променено общо 1 път.
p.v.x - майстор
simplex написа:
p.v.x написа:
Това можеш да си позволиш , това си си купил. Да си го караш със здраве. Отдавна колата не е лукс. Тя е ежедневна необходимост. Но при доход от 6000 хл. лева , реално ще мога да си позволя , лизингова кола за 100к.
Ти ще можеш да си го позволиш, а дали ще искаш подобен товар или да си живееш живота? И аз мога да си позволя кола за много повече пари, но после ще ми изяде главата поддръжката.
Забрави към сметката за лизинга да сложиш смяна на масло - 300лв-500лв в гаранционен сервиз, смяна на филтри и други за също толкова абсурдни суми, забрави да сложиш в сметката задължителното каско за над 1000лв/година.
Разходите за кола не свършват с покупката й.
Недей да търсиш безсмислен диалог с мен.

Всичко е въпрос на планиране , и подсигуряване на устойчив доход(бизнес).

Много добре знам , как да ценя парите.

Имам си житейско Гуро в къщи. :-D

Ти ще ми дойдеш в повече. :lol: :lol:

kr1100 - майстор
голяма тайна е цената на Тинкимобила. Питаха го - мълчи / щото се прави,че не е чул.
montoya - майстор
cholev написа:
нова кола на лизинг от 6000бона доход
p.v.x написа:
Но при доход от 6000 хл. лева
С тия цифри ме разбихте хахахаха
velsi - Почетен майстор
simplex написа:
Ако беше в България със заплата по-малко от 3-4 бона новата кола щеше да те разори. Има си скрит замисъл в купуването на Пасатко. :)
Тъй де. Аз много добре знам и точно заради това не съм в България. Но да пуснеш тема, за да се похвалиш какво голямо нещо си направил купувайки си почти 30 годишна кола и как видиш ли чак трябва нас да ни е яд... айде моля ти се.
Нищо лично, най-искрено ти пожелавам безаварийно ползване, не мисли че се заяждам. И аз имам една подобна в България.
cholev - майстор
montoya написа:
cholev написа:
нова кола на лизинг от 6000бона доход
p.v.x написа:
Но при доход от 6000 хл. лева
С тия цифри ме разбихте хахахаха
Спокойно колега - грешка на езика :-D . 6 бона :razz:
hidrazin - майстор
kr1100 написа:
голяма тайна е цената на Тинкимобила. Питаха го - мълчи / щото се прави,че не е чул.
Е то без газова и ел. стъкла колко да е ? Най-много 500-550 лева и то ако е отлична - качваш се и караш..
Колкото да не е на цената на джелязуто.
Ей ти тук с газова, ел,стъкла, регулиране волан, аларма, централно, всичко платено до края на годината и бонус две зимни гуми за 800 лева.
Vw Passat 1.8
:partyman:
VLADO66 - майстор
Без тия екстри е по-скъпа щото непрекъснато ще ги мислиш кога ще дадат фира. :-D
GalinBelos - специалист
simplex написа:
Хубав запазен пасат за 500лв много здраве ще имаш. Ето един читав Пасат на газ - 1800лв
Само пълен идиот би дал 1800 лв. за 26г. пасат . Докато има балъци - уиски с фъстъци .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 154

Тема "Какъв Пасатко си купих - да ви е яд!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: