Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
marian1 - майстор
от както писах веднъж, и то по малко. Последен опита ще направя тия дни, с внимателно змазване на всеки подвижен детайл - и ако пак не - в сервиза.
mironcho - специалист
Да ръси по малко не е проблем.
Каква смазка използваш?
marian1 - майстор
Развитие по темата.
След още по обилно смазване, отново една шепа смляно кафе. Събрах я и в сервиза. Човека любезен, каза престарал си се със смазката, но си пропуснал да смажеш буталцето. Вчера го смазах и него. Ако има резултат, а аз се надявам да има, ще направя снимка за да се знае къде съм пропуснал и за да завърша до край темата.
Chefo77 - майстор
Мога ли да помоля за снимаш буталцето, което е искал да смажеш. Да не би да пропускам аз някъде. Благодаря!
marian1 - майстор
Разбира се, утре ще кача и снимка.....
marian1 - майстор
Извинявам се първо, че пиша след собствено... но няма бутон промени.
Обещаните снимки на лостчето, по което се движи асансьора. Когато се смазва, може да се раздвижи на ръка, като се вкара пръст в мястото където попада смляното кафе и се раздвижи нагоре надолу.
Ще изчакам, преди да се зарадвам, че проблема е отстранен хах.

Прикачен файл

14247708_10205918013583231_1809811153_o.jpg

Прикачен файл

14202839_10205918013543230_1574088199_o.jpg
14202839_10205918013543230_1574088199_o.jpg (102.35 KиБ) Видяна 3065 пъти
Chefo77 - майстор
Моят асансьор е по-различен, но май схванах за къде иде реч :)
romanpm - майстор
Хм , не бива да се смазва , а мие почиства и подсушава ! Там има и цедка която се задръства и требе да се сваля .
И изобщо е нон стоп задръстването , а има и редуктор който "заминава" от зор , зависи от кафето и т.н. Най-добре си е с ръкохватка ;)
Chefo77 - майстор
Е напиши го това на производителите, белким променят упътванията :wink:
marian1 - майстор
romanpm написа:
Хм , не бива да се смазва , а мие почиства и подсушава ! Там има и цедка която се задръства и требе да се сваля .
И изобщо е нон стоп задръстването , а има и редуктор който "заминава" от зор , зависи от кафето и т.н. Най-добре си е с ръкохватка ;)
Ами след като ми показаха това място, за момента нямам проблеми с изхвърлено смляно неприготвено кафе. А явно от миене се е получило, на колегата ми същата няма проблеми хах. А и човека от сервиза това каза...
Нямам нищо против ръкохватките, но с автомата е по бързо, по мързеливо и ме устройва.

Тема "Кафеавтомат Саеко - проблем с мелачката?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: