Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fbr - майстор
Интересно, какво ли значи
didoto231 написа:
Пада ми предпазителя
при инсталация с винтови предпазители.
shadow__01 - майстор
fbr написа:
Интересно, какво ли значи
didoto231 написа:
Пада ми предпазителя
при инсталация с винтови предпазители.
Той е сложил автоматични на мястото на 3 от винтовите. Ясно се вижда от снимката.
Автора да провери дали някой контакт не е старателно напълнен със разтвор?
hidrazin - майстор
Ами поне част от предпазителите му са автоматични но от "изскачащ" модел а не от "падащ" модел.
Нека кажем че му изскача предпазителя. :-D
А той да си вика "майсторите" и дано не е сглупил да им плати...
И за да няма размиване на отговорности от кого е проблема - еладжията или мастарите, се прави проба.
Демек инсталацията се проверява преди да се замаже, да дойдат картонаджиите, плочкаджиите...
Ако всичко е О.К. тези вторите да се оправят.
:partyman:
didoto231 - помощник
Днес идва момчето, което прави инсталцията, проверява , явно в единия от контактите е имало влязал гипс .
Това за тия пирони между мостовика не ми се вярва да е от него, защото то има доста разстояние между двете жила, може би 0.5см, и той не вярва да е от това.
Тестваше днес няма проблем в тази стая, инъче бойлера излезе че едната жица нагаряше и я смени. Според него е оправен проблема , за сега е ок, ще видим :)

Между другото не всички контакти в стаята са на един и същ предпазител, това проблем ли е?
shadow__01 - майстор
didoto231 написа:
.... в единия от контактите е имало влязал гипс .

Между другото не всички контакти в стаята са на един и същ предпазител, това проблем ли е?
Редовния номер на мазачите...
Важното е контактите да са занулени. Дали са на един или повече предпазители не е толкова важно предвид, че използваш част от старата инсталация.
nikolov333 - майстор
didoto231 написа:
Днес идва момчето, което прави инсталцията, проверява , явно в единия от контактите е имало влязал гипс .
Това за тия пирони между мостовика не ми се вярва да е от него, защото то има доста разстояние между двете жила, може би 0.5см, и той не вярва да е от това.
Тестваше днес няма проблем в тази стая, инъче бойлера излезе че едната жица нагаряше и я смени. Според него е оправен проблема , за сега е ок, ще видим :)

Добре, че е от гипса..това не е проблем! Аз бих сложил 3Х2.5мм а не 2 жила, но вече е свършило. Зависи, колко смяташ да ползваш жилището и какви ремонти планираш за в бъдеще, но ако инсталацията ще остава така, нямаш голям избор.. :partyman:
valentino76bs - майстор
nikolov333 написа:
didoto231 написа:

Добре, че е от гипса..това не е проблем! Аз бих сложил 3Х2.5мм а не 2 жила, но вече е свършило. Зависи, колко смяташ да ползваш жилището и какви ремонти планираш за в бъдеще, но ако инсталацията ще остава така, нямаш голям избор.. :partyman:
Да бе гипса ай стига...
nikolov333 - майстор
Верно зависи..ако "мастара"е нямал от малките пирончета, като нищо е изпердашил един 0,5х15 санта..само докато стегне гипса. :lol:
kozl - майстор
Ако има разклонителни кутии и те трябва да се проверят за навлязъл гипс.
Два пъти патя от окъсил кабел в мазилката при теч от ВиК и не одобрявам пиронския метод. Отдавна жичкаджиите във фирмата пирони не ползват. Има пластмасови дюбели, а при кухите тухли правят 2 дупки през 2 см и прокарват през тях "свински опашки" , с тях прикрепят кабела.
FM STEREO - специалист
Да или по старият метод кабела се прикрепва с гипс през 30,40см.

Тема "Пада ми предпазителя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: