• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mupk0 - специалист
Абе от няколко д и къде ,що видя плопка и ги пипам...ем моята подредба поне според мен има само 1 ръб дето не ми допада. Наклоните с малкия нивелир са супер и не отзява от плочка в плочка. Обаче с големият като хвана 3 точки и едната ( в средата на банята) потъва. Важното е наклон да има. А за сифона..не исках да е там и всичко щеше да е друго ,но не зависеше от мен. Сега банята стана 1.97 , а ако трябваше да вдигам нивото..леле мале :)
mupk0 - специалист
Не намирам бутон да си едитна заглавието на темата...малко но славно напреднах :) Ето няколко снимки:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Общо взето ламперията е готова до прозореца,кабелите са прокарани,бойлера е сложен и утре мивката с шкафа и смесителите ще е :) Като цяло съм доволен. Има 1-2 дефекта при плочките ,но са изцяло мое произведение при замазката , но са на онзи половин бой плочки,където са под шкафа и вече ще имам едно на ум , да давам по-малък наклон. Водата ходи идеално :) Банята беше с идея да е бюджетна ,но се изсипаха една камара пари пак с маркови неща ,но поне да не ме е яд после :) Засега чакам вратата и прозореца...
jekasus - майстор
mupk0 написа:
но са изцяло мое произведение при замазката , но са на онзи половин бой плочки,където са под шкафа и вече ще имам едно на ум
Таман за тях да питам, ама прочетох, че си призна :-D
Като настроиш ексцентрици за смесителя за душа - силиконирай между тях и отвори в панелите.
p.v.x - майстор
Добре се справяш , като за направи сам.

Ама тези майстори , седят и ти гледат сеира.

То че аз не му разбирам , но този сифон под шкав-мивката , ми се струва , че не е правилно.

:rock:
mupk0 - специалист
Плочки досега съм лепил успешно на стена и под ,но равен :) С наклон ми беше за сефте и затова така стана. Грешката не е голяма и фрапантна :) Шкафа я скри.

Иначе шкафа е над сифона ,но самият сифон се обслужва без ядове. Крака на шкафа не ляга върху сифона. Изместих го . Шкафа е изцяло от ПВЦ Ламперия. Нищо дървено няма в него :) А иначе за отворите за смесителя...ще слагам удължители 50мм и си мислех да ги "запеня" и отгоре да сложа течна гума отново :) Всмисъл идеята ми е да завия удължителя , да запеня с пяна и като стегне така удължителя ми няма да развива. Ще сбъркам ли ако го направя ? Общо взето ще сложа малко пяна колкото да заеме празното пространство ( тя има накъде да се разпространява) ще я отрежа , и намажа с течна гума отгоре. Самите чашки към стената ще ги силиконирам също :) Идеята ми е при настройката на крана да не ми се развърти удължителя някакси....
mupk0 - специалист
Днес ми излезна питанка...монтирах бойлера,монтирах и смесителя за душа. Излезна обаче следният проблем. Удължителя го взех 50мм и изведох изходите на едно ниво с ламперията. Навих ексцентриците почти до край ( имат 1 резба до края) , навих декоративните чашки и греда....чашките падат от голямата резба и ги залепих като ги напълних целите със силикон. Стегнах смесителя и сега реално между гайката и чашката има разстояние колкото един гаечен ключ дебелина. Чудя се дали е грозно и дали продават по-дълбоки чашки ? Ако не продават дали да си играя да развивам удължителите и да монтирам 40мм и да са леко навътре в стената ,а не на едно ниво с ламперията. Забравих да снимам.Смесителя е Grohe BAU Edge. Иначе чашките им изкочи силикон отвсякъде и няма как да влезе вода предполагам. Сещам се и за момента да сваля смесителя и да сложа нови чашки върху старите ,но не знам дали няма да се вижда гаден ръб....
PCL82 - майстор
Браво за плочките!

Само смени кабела за болера задължително с три проводен от таблото. И то СВТ3х2.5мм2 или 3х4мм2 а не мостов. Това е с цел безопасност. Ако се разхлаби или прекъсне нулата може да те отрепе както си мокър и болерът е сравнително близо до душа. Водата има съпротивление около 20кило ома на метър при ф20мм.

Както едно време така и сега за бойлерите е било в сила изискването за трипроводен кабел, но масово не се е спазвало поради мизерия.
Освен това мостов кабел не бива да се ползва където има влага. Желателно е и да сложиш Дефектнотокова защита за 30мА в началото на трипроводния кабел (било то в бойлерното табло или в таблото на къщата).
p.v.x - майстор
Мостовия кабел който се вижда на снимките предполагам е за осветително тяло над мивката.

Бойлера е в помещението зад душа и не се вижда как е свързан.

Но е хубаво да се съобрази с това което си обяснил.

А дефектно токовата 20 мА си е достатъчно. При условие , че бойлера се предполага , е монтиран в сухо помещение.

:rock:
mupk0 - специалист
Благодаря за насоките :) Да обясня...бойлера е в другото помещение. Ползва се един силов кабел 3кв оставен там навремето незнайно защо. Цялата къща е с 2 жилова инсталация и няма кой да си играе да я преправя. Кабела който се вижда ще е за лампата над огледалото. той е 2.5кв , защото такъв имаше :D Тя няма да работи докато човек се къпе. Стаята която стана баня и мястото където е бойлера са отделни стаи с отделни инсталации. Ще ви снимам как стана. Отделно прокарах кабел със силов ключ до вратата на банята отвън. Към момента зора ми е с тея чашки. Утре ще снимам да дадете мнение. Някакси ми е леко грозно,но ако сложа 2 чашки една в друга не знам дали няма да е по-грозно :) А относно защитите...там съм малко бос. Всмисъл такъв ,че не знам как се слага при преправяне на инсталация и прочие. Бихте ли дали малко насока ? Реално сега тока за кабела се взима от една кутия , минава между картона и стената,отива до вратата на банята,там има ключ и се връща пак до бойлера. Тва е произведение на баща ми по идея на колегите му техници в рудниците. Даже той маза кутията и малко я е охлепал ,но ще го оправя :)

Ето на какво попаднах в нета :

https://www.google.bg/search?q=%D1%80%D ... az5n5UM%3A

Мисля ,че ще ми свърши работа. регулируема розетка :)
chapara - майстор
Просто смени ексцентриците, има и по къси :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Система за нивелация на плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: