• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16
Всички имаме коли, нали ?
cholev - майстор
nikolovvd написа:
...
Има клипове с качество на картината като от първите цветни руски телевизори внесени преди 25 години.
Някой направо размазват картината, като че ли обектива не е на фокус.
:-D . Ще ти открия страшна тайна- не преди 25год. а преди над 40- около 1975г или по рано
nikolovvd - майстор
Първият ми регистратор трябваше да бъде някакъв модел F900LHD на Тайванската фирма DOD. Да, ама не!
Като го отворих веднага намерих "трите разлики". Освен, че не бе оригинален, а дори се оказа менте на китайското менте.
Отделно картината леко розовееше. Обадих се във фирмата и поисках да ми го сменят с друг модел (истинско китайче), но с две камери.
Така се сдобих с втория. Сега съм с оригинален модел, но и цената си е оригинална. Понеже съм далеч от дома, като се прибера ще ви направя клип, а вие ако искате сравнявайте качеството и не на изображението, а на поведението на регистратора, особено при влизане и излизане от тунел. Това поведение при камерите май се наричаше автоматичен ирис или нещо подобно. Не съм специалист и може да греша.
kolcho - специалист
nikolovvd написа:
вие ако искате сравнявайте качеството и не на изображението, а на поведението на регистратора, особено при влизане и излизане от тунел.
Все си мислех, че нормалните хора се интересуват от качеството на изображението в една подобна джаджа, а се оказва, че истински компетентните това въобще не ги брига, понеже за тях най-важното е "поведението" на регистратора. Явно поведението няма нищо общо с качеството на изображението, поради което умните хора ценят него, а по-ограничените интелектуално се заглеждат по самото изображение...
Какъв съм бил глупак! От днес спирам да се интересувам от качеството на изображението и започвам да следя само поведението на един ВР, за да го оценя :wink:
nikolovvd - майстор
:-D Качеството е на ниво, но има други особености, които ме вълнуват на по-малко.
Ето един клип сниман с джаджа, чиято цена ме е срам да споделя.
http://www.vbox7.com/play:4b990f8d87
Ето втория.
https://www.youtube.com/watch?v=I2ay3XuGOUI
Ето предишният регистратор как работеше.
https://www.youtube.com/watch?v=m7ovaV4kNTI
Имаше GPS, но координатите се виждаха само с програмата за възпроизвеждане и не влизаха в кадъра.
Ето и последния как работи.
http://www.vbox7.com/play:26b2db707d
Освен всичко останало на огледалото се изобразява моментната скорост с 4 см. цифри, компас и при каква скорост предупреждава за превишена скорост.
kolcho - специалист
nikolovvd написа:
:-D Качеството е на ниво
Не, не е на ниво - картината от първия и втория клип е с недостатъчна резолюция, която не позволява разчитане на номерата на близки автомобили. В третия - който е една класа над първите два, пак има вероятен проблем: настройката на камерата е в посока прекален контраст, а това води до "прегаряне" на силно осветените участъци. Това означава, че при нормални условия номерата се разчитат удовлетворително, но при директно ярко осветление вероятно табелите биха могли да се виждат като равно бели / ти ще кажеш дали се получава така/...
Пак да повторя - най-важното в един ВР е възможността нещата / в т.ч. и табелите на околните машини/ да се видят максимално подробно, във възможно най-широк ъгъл. Всичко останало се нарича "екстри", а не "поведение", както разсмиващо си го нарекъл. Някои от тези екстри са изключително полезни - например джипиесът+регистраторът на скорост, датчикът за шокови включвания и пр. Но тези екстри НИЩО НЕ СТРУВАТ, ако качеството на изображението е неудовлетворително! Затова първото, което се гледа в тези джаджи, е именно то. Екстрите се вземат предвид след това!
Те така :wink:
nikolovvd - майстор
Ставаше дума за качеството на последния. Първия струваше 24 лв!
kolcho - специалист
nikolovvd написа:
Ставаше дума за качеството на последния. Първия струваше 24 лв!
ОК! Но дори с ВР, който струва колкото 6 големи хамбургера, можеш достатъчно добре да заснемеш някои съществени елементи от пътната ситуация / за по-сетнешен коментар с полиция и съд/ - кой, къде и как те засича/изпреварва, на какъв светофар се е случило събитието, кой / не дай си Боже/ пръв е посегнал, ако се е стигнало до там!
Дори най-простият ВР е изключително полезна джаджа, стига да снима!
mupk0 - специалист
Я дайте конкретен модел за бюджетен ВР :) Наканих се да си купувам ,но има доста скъпи боклуци и доста евтини попадения и се колебая ;)
kozl - майстор
Без да го тестваш няма как да разбереш какво купуваш.
Аз взех този от снимките от магазин и сега искам да го върна, защото картината е скапана и микрофона пращи и се почна познатата история с гаранция Франция. Пък това кво пише изобщо не отговаря на това дето е. Няма HDMI конектор, нито пал изход. Картината е с клонирани пиксели и на вид е едрозърнеста. Резолюция на разгъвката има, но съдържанието на картината не отговаря на резолюцията.
Обобщено търговски трик за подлъгване. Над 10 м номера на предната кола не се чете.
А примерите със съветските телевизори не са подобаващи, защото нашия и на леля ми не са имали проблеми с размазана картина. И след 90-та нашия още работеше със задоволителна картина, обаче с намалена яркост, но без размазване на образа. А размазването се получава най-често от това, че кинескопа е 3 в 1 и трите кинескопа требе да стрелят точно иначе образа размазан. Пък и други причини има.
crez - майстор
Моят втори е този Prestigio DVR RoadRunner 545 GPS,доволен съм. Ако има желаещи мога да кача и клип от него.
Прикачен файл:
res_7784b11f6545a44d680e27ef39608d26_450x450_qicr.jpg
res_7784b11f6545a44d680e27ef39608d26_450x450_qicr.jpg (18.17 KиБ) Видяна 1506 пъти
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16

Тема "Видиорегистратор, плюсове и минуси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: