Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Тони Ст. - специалист
Последен въпрос-как ще предотвратиш навлизането на въздух през резбата на щуцера ,при отпускане на педала? Просто ми е интересно от техническа гледна точка,нищо повече :?
Synthy - специалист
Ето тук вече може да се включи който знае нещо с идеи. Мек с твърд маркуч може би ще помогне (мекият отгоре, твърдият да влезне в него) и да се набие на щуцера така, че да покрие резбата и да не може да засмуче от там. Доколко обаче бих успял да го направя е друг въпрос. А и този мекият маркуч трябва да е много мек, нещо като дъвка за да уплътни хубаво. Това на снимката също не знам дали ще предотврати засмукване от резбата.
пробваи с винтил от колело с маркучето (бг.винтил)
pif4o - специалист
Кво се мъчите бре :) аз като е до сам, а и не само, вече си го предпочитам тоя метод, купя си една спинцовка 60 кубика, бучна и маркучлето надяна го на щуцера, опъна вакум в спринцовката разхлабя щуцера тя почва да се пълни заедно с въздух които засмуква покраи резбата и този от системата също ;) дето някои викаше че не можело .... та като се напълни стягам щуцера изпразвам спринцовката и пак тегля, тва е малко играчк акогато сменям цялата спирачна течност но за 40 ст консумативи и 30-тина минути да обиколя всички колела си ми е перфектният вариант. Спирачната система дори не разбира какво и се е случило, педала си остава както си е бил или една идея по твърд заради новата течност. Само не забравяйте да поглеждате в казанчето до къде е течноста и да доливате нова, да не се улисате и да засмучете въздух :) Ако сменям цялата течност източвам първо тази в казанчето с спринцовката за да не си играя да я тегля после, наливам новата и тогава почвам тегленето до де видя прясна течност да вземе да излиза по маркуча към спринцовката. Така дори не се интересувам каква е поредицата на колелата за обезвъздушаване, бях се заканил да си купя такава вакум помпа да си имам ама така си и остана :)
lov - майстор
+1
Докато четях по горните постове и се настройвах да напиша същото и воала изпреварил си ме. Те това го видях със спринцовката при руснаците и повече не съм се занимавал с никакви други глупости за обезвъздушаване.
ben84 - специалист
Аз па на Москвича слагам капачка с монтиран вентил на нея и надувам казанчето.
pif4o - специалист
lov написа:
+1
Докато четях по горните постове и се настройвах да напиша същото и воала изпреварил си ме. Те това го видях със спринцовката при руснаците и повече не съм се занимавал с никакви други глупости за обезвъздушаване.
Да, те руснаците го видяха от мен, мамка им крадлива :-D
Последна промяна от pif4o на пон сеп 05, 2016 7:43 am, променено общо 1 път.
pif4o - специалист
ben84 написа:
Аз па на Москвича слагам капачка с монтиран вентил на нея и надувам казанчето.
Да, това също е вариант, правил съм го на москвича, но при тея модерните все има датчици по капачките и трябва да търсиш начин да си приспособиш друга капачка с вентил за казанчето.

Тема "Обезвъздушител за спирачки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: