Мхм, ясно, значи ще си поиграя, само трябва да внимавам да не ги дефазирам. Всъщност то това няма значение, аз после от изводите ще коригирам ако трябва. Добре мерси за информацията. Значи максимално мога да получа 180W от този траф. Това са ти 2х27V на 3.3А. Значи първичната си я оставям с ПЕЛ 0.8мм, мотая я на половинки на двете рамена, а за вторичната какъв проводник да използвам за тези 3.3А. Абсолютно никъде не намирам таблица, която да ми върши работа. На български не открива нищо, на английски е или в квадратни мм или в техните единици AWG, а на руски не мога да търся. Разчитам им техническата литература без проблем ама не мога нищо да напиша
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thebugger
- специалист
22 мнения в "Пренавиване на Трансформатор"
jordanvass
- майстор
За пореден път се убеждавам, че не четеш какво ти се пише. Нали по-горе ти дадох методика как да смяташ диаметъра на проводника? 0.8 по корен от амперите. Получаваш диаметър в мм. Какво повече ти трябва? Какви таблици търсиш още? Умно момче си, сметни го, елементарно е.
jordanvass
- майстор
Всъщност водеща величина при изчисляване на диаметъра е плътността на тока. Приема се, че без принудително охлаждане медната тел в мрежов трансформатор издържа 2,5-3А на кв.мм. Но с резерв и ако не гониш икономия на пари и място, е по-добре да работиш с по-малка плътност на тока. Аз предпочитам да смятам при плътност 2А/кв.мм, което е с доволно голям запас. Така при твоите 3,3А ще са ти нужни 3/2=1.65кв.мм сечение на проводника. По формулата за площ на кръг 1/4.Pi.D^2 определяш диаметър D=1.45мм. Ако си поиграеш малко с математиката, за плътност на тока 2А/кв.мм ще получиш удобната за практически цели формулка 0,8.SQRT(I).
gogo7777
- майстор
Тия трафчета са ми любими
. Мощноста, която може да се извлече от желязото е далеч над 180 вата за ТС 180 /аз съм си навивал подобен ТС 270 и от него черпя почти 800 вата/. Аз бих навил първичната само на единия стержен, а вторичните както и каквито ми е кеф
/върху първичната за твърда х-ка или на другия стержен за мека х-ка/. Място има достатъчно. Така и така ще се занимаваш с мотане
та ти препоръчвам да извадиш поне три извода от първичната....ще си спестиш по-нататъчни главоболия след това. Понеже изчисленията в тоците не са ми сила, съм установил опитно, че около 3 навивки на волт са екстра
.

Тема "Пренавиване на Трансформатор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература