Има с метални палци, но трябва да смениш и чашката. Стартера е към 40 лв и чашката е десетина. Като дърпаш обаче трябва да обираш луфта преди това. Този мотор е с малка компресия и не е нужно душманско дърпане. Чупят се и е на Honda, Subaru, Briggs & Stratton. Пластмасовите палци са точно измислица на Honda, китайските са още по-зле.
Да,но това колело трябва и да лагерува.Пластмаса върху метал,да но метал върху метал-трябва и втулка да се прави вътре.Не трябва да е инертно и тежко,защото от инерцията му палците ще закъсняват с прибирането.Не трябва и да ръждясва.....Доста трябва станаха май.
Явно всичко е до качество на изработка.Имам един двигател от преди 7-8 години,с надпис Гардения 6 к.с. останала ми от някаква трампа.От старите с черните капаци,иначе устройството е същото,тип Хонда,китайска далавера.Събота и неделя бях вързал този мотор на станок да върти с два ремъка една хидравлична помпа,за проба на една машина.Палих го поне 50 пъти докато регулирам всичко,както си е зацепен с помпата,а тя заедно с ремъците си създава сериозно съпротивление.Не се счупи стартера,дори и при палене под товар.Няма такива проблеми. Може би наистина качеството на частите е проблем.