Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:-D На пръв поглед я познах горелката по видичката до екрана ,тя ми грабна окото ,след това RB20.
VLADO66 - майстор
Интересно дали може да се купи от Германия на по-тънка цена? :-D
gnt69 - майстор
VLADO66 написа:
Интересно дали може да се купи от Германия на по-тънка цена? :-D
Сега само ги раздават в Европа. После ще ги продават.

Я намерих и за продан.

http://www.ebay.de/itm/Nachruest-Pellet ... 2183990496
Miro4774 - специалист
Аз мисля да си напрявя допълнителна водна риза в котел дедитрих преработен с пелетна горелка. Мисля да напря така, че самата горелка да бие в допълнителната водна риза. Само едно не ми е ясно дали няма много бързо да завира водата в допълнителната риза която ще е свързана със самият котел? Помпата сега ми циркулира на 60 градуса. Но съответно мисля, че тем. в новата риза ще загрява по бързо от котела? Ако някой има някоя идея може да я сподели :)
dimitkovec - напреднал
LazarGanev написа:
Разминаваме се с клиента - докато аз го отлагах зарадиа заетост, сега пък той замина нейде, ама съм му обещал като се върне да няма лабаво :)
Аз съм въпросния клиент. И не сме се разминавали! Казах точна дата, с предварение поне 10 дни! Явно, майстор Лазар Ганев е по- редовен тук, отколкото при клиентите, тка че да взема тук да водя комуникацията с него, белким се позасрами малко! Сега, знам че всички ще скочите да го защитавате, и с право донякъде- човекът си разбира от работата, и по мои скромни наблюдения, неговото "инж." си е заслужено. Но, да си управител на фирма се иска повече от това...
За по- любопитните, ето защо стигнах да пиша тук (все още не съм писал другаде, но търпението се изчерпва). Срещите ни започнаха зимата 2014-2015. Обзаведе ме с цялостна система -радиатори, котел+горелка RB 20 на Грейко (очевидно той е единствения представител на Грейко за половин милионна Варна).Системата работи без грешка. До момента нямам пукнат документ за похарчените дотук над 7 000 лв, а от година и половина ми казва "другата седмица ще ти дам всички документи".
За мой късмет предната зима нямаше проблеми със системата, че ако трябва да го чакам да дойде спешно... по-добре да се заредя с маслени радиатори, и кредит за сметката за ток. Всяко негово посещение (гаранционно или не) е свързано с месеци чакане, и уговорка винаги "за утре". Ако поискам уговорка , да речем след 10 дни, отговорът е "ем, звънни ми тогава, и ще видим накъде съм...". Сега например, чакам смяна на оптодвойка. Чакам я от края на Април! Миналата седмица го запознах, с 30-дневната ми дъщеря, но и това не го трогна достатъчно, за да стегне горелката за идното захлаждане.
Ако все пак ми се наложи да карам второ висше, и да се преквалифицирам, майстори, кажете откъде да си купувам сам резервни части, че да започвам да се уча. Ще ми се той да се грижи за системата ми, ама като толкова няма време, по-добре кандидат-майстор, отколкото Майстор който ще дойде "ама друг път".
LazarGanev - "Велик майстор"
Ааа, не, щерката ме трогна, мяза на мама и тати, да е жива и здрава и да ги радва. Само дето dimitkovec още не е почерпил за нея, само обещава като дойдем другия път. То затуй си оставяме работа да дойдем пак :cool: . Пък по въпроса за оптодвойката - горелката в режим на охлаждане през лятото работи без оптодвойка - няма как да препълни тръбата. В този режим горелката връща пелети и пълни бункера :wink: .
Тази зима ще чакаме отзиви от dimitkovec по толкова спорния въпрос ще издържат ли шпилките 8мм на почистващия механизъм и върши ли си работата. А и други хора от форума има с такъв механизъм, тъй че отзиви ще има, както и от мен - аз също възнамерявам да си сложа, ама по-нататък, като местя котела.
А dimitkovec може да сподели и за други интересни решенийца, които сме реализирали при него - бункер извън котелното с дълъг шнек през стената (за да не се носят пелети в котелното, което е в къщи), както и синхронизация при едновременна работа на пелетния котел и камина на дърва
iavorjj - напреднал
Здравейте,и аз се присъединявам към вас след месеци четене чакам котел грейко 30(комбиниран) и горелка rb30.Ще топля къща с изолация 3 етажа 5см.фибран и дограма с ниско емисионно стъкло.За сега ще се отопляват само 2 етажа по около 80кв.м. и бойлер 120л.Смятам да сложа стаен термостат Salus iT500, с термоглави на радиаторите.И инсталация от алуминиеви радиатори .Надявам се всичко да е ок,и ще се включа с впечатления и разходи. :-D
Последна промяна от iavorjj на пон авг 22, 2016 11:50 am, променено общо 1 път.
n.ganev - майстор
Помисли за по-голям бойлер.
iavorjj - напреднал
Ами мисля за един 300 литров в комбинация с слънчеви колектори,ама ще е догодина.Сега само се надявам В офертата имам зонов вентилатори за болера и някакъв термостат.Ненам допълнителни глезотийки като трипътен вентил и ламда се чудя дали да взимам засега...Надявам се пича който ще ми връзва котела да е кадърен само.Малко ме притеснява че хвърли един поглед отгоре отгоре.Не брои радиаторите.Погледна и вика всичко е ОК.От официален дистрибутор е,дано е професионалист [-o<
filmatoplo - майстор
Правилно ти пише човека - ел вентил на серпентината на бойлера .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: