• 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 124
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
EDI - майстор
Ба си, поне да се бяха сетили да сложат преди монтажа на декоративните капачки някаква пластмасова подложка да се не види тази красота. :lol:
chapara - майстор
EDI написа:
Ба си, поне да се бяха сетили да сложат преди монтажа на декоративните капачки някаква пластмасова подложка да се не види тази красота. :lol:
Ебаси, каквото и да сложат манджата е пълна с меродии :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
DundyTheCroc - майстор
Днес ми остана време да разгледам ГРТ на новото място и да кажем, че съм леко в потрес...
Това е главния прекъсвач, който освен, че му липсва лостчето за пускане и спиране, явно има и проблем с едната фаза, понеже е вързана директно към предпазителите.
Изображение
Изображение
Таблото се вижда, че е вехто, съответно главният ми предпазител е винтов. Основата му е яко нагоряла, предполагам всичко е тръгнало от тази лоша връзка
Изображение
Нулата е държи на ей това болтче, дори шайба няма, освен това не е затегнато и мърда
Изображение
Имам трифазен ток, кабел 4х4мм2, в ГРТ са ми сложили ей такъв предпазител
Изображение
За финал общ вид на част от таблото, където явно са подменяли стопяеми предпазители с АП
Изображение
Ясно е, че ще се пуска сигнал до ЧЕЗ, въпросът ми е кое от изброените (без последната снимка) е мое задължение да сменя или набавя?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ти отговаряш за всичко след електромер. Гониш си изпълнителя, той отговаря пред теб
DundyTheCroc - майстор
n_a написа:
Ти отговаряш за всичко след електромер. Гониш си изпълнителя, той отговаря пред теб
Благодаря, но явно за смяната на основата на моя предпазител ще трябва да изчакам ЧЕЗ да си сменят прекъсвача.
Няма изпълнител, говорим за 20 годишна кооперация ;)
kozl - майстор
Подай молба в ЧЕЗ. Щом пишеш за основа предполагам е за витлов предпазител, какъвто не видях на снимките. От ЧЕЗ сменят от старите табла и оборудване за тяхна сметка, но явно по някякъв техен избор на приоритет.
DundyTheCroc - майстор
Баш витлов е, основата ще си я сменя сам, но това не означава, че няма да им пусна едно дълго писмо с оплаквания относно таблото. За съжаление са махнали функцията да се пускат жалби през сайта или поне не става без преди това да си вземеш някакъв код за достъп от гише. В блока ги накарах да сменят цялото табло заедно с електромерите след като открих, че всеки показва какъвто си иска час и ни цакат яко с нощната енергия. Само споменах "групов иск", оказа се вълшебна дума :)
Оправих нулата и си смених трифазния АП, капака на витловите предпазители виси на самите тях, няма пломби, лесно ще се оправя и там, ма нямах основа днес.
KingLin - майстор
:? :prayer: :supz:
Прикачен файл:
омг.jpg
омг.jpg (58.89 KиБ) Видяна 1847 пъти
Едит: Tarlyo ме изпреварил с тая снимка в друга тема... :)
shotik - майстор
KingLin написа:
:? :prayer: :supz:
Прикачен файл:
омг.jpg
Едит: Tarlyo ме изпреварил с тая снимка в друга тема... :)
Така се лепят ,за да не се хлъзнат хората ....
chapara - майстор
shotik написа:
Така се лепят ,за да не се хлъзнат хората ....
Антислип :-D :-D

По скоро някой е догонвал НИВО, вместо да се чуди как да направи тънка изравнителна замазка :wink:
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 124

Тема "Вижте и се посмейте. МАЙСТОРИ - МЕНТЕ !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: