• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16
Всички имаме коли, нали ?
kozl - майстор
Не знам до колко клипа през нета влошава образа от записа, но този клип изглежда много по-добре от моите записи.
До колко метра може да се разчете номер на МПС заснет от ВР на светло?
С този ВР дето сега си правя записи над 20 метра номера не се чете. Дори сигурно и 20 са много :?
На тъмно още не съм тествал.
montoya - майстор
Аз съм впечатлен от бързата реакция и качеството при преминаване от ярката светлина в тъмното и обратно, вярно че навлизането от светло на тъмно е малко по бавно, пък излизането отново на светло е почти мигновена реакцията :prayer:
nikolovvd - майстор
За това поведение ставаше дума по-нагоре в темата, а то се определя от софтуера и елемнтната база в устройството.
Има и други тънкости, които не правят впечетление при първоначално гледане на клип от мрежата, но при повторно ледане започват да се набиват на очи.
Примерно, когато гледате светофар, на едни регистратори светенето е постоянно, а на други създава впечетление, че мига.
Вчера се загледах в един от клиповете, където в съседното платно се движеше друг автомобил и забелязах, че спиците на джантите се виждат отчетливо и при различни скорости създават впечетление, че гумата се върти или напред или вазад. Нещо което сме свикнали да виждаме при запис с професионална камера по телевизията.
kozl - майстор
До колко метра може да се разчете номер на МПС заснет от ВР на светло?
Hoвoceлckи - майстор
shotik написа:
До преди 5-7 дни след 3 минути екрана гаснеше , сега постоянно показва какво се вижда пред колата.
Като го бях вързал след контактния ключ се самоизключваше (след 10 сек.) и включваше сама при "контакт". Не ми хареса, че при изгасен двигател камерата не може да работи и прехвърлих захранването й директно. Сега я включвам и изключвам ръчно.
Всъщност само за гаснене на екрана ли питаш или за изключване на ВР? При мен първото го няма изобщо. Правя го ръчно с "късо" натискане на бутона за включване.
Последна промяна от Hoвoceлckи на вт авг 16, 2016 10:50 am, променено общо 1 път.
nikolovvd - майстор
С програмата/плеяра около 20-30 м след увеличение. Има един проблем, който е общ за всички регистратори. При слънчево време, когато слънцето е високо и огрява таблото на автомобила се получава отражение в предното стъкло, което влиза в клипа и на практика намалява разстоянието за разчитане на номера от записа до 5-10 метра. Лимсата на оптична стабилизация също допринася за трудното разчитане на номера от записа.

Прикачен файл

DOD2.jpg
Последна промяна от nikolovvd на вт авг 16, 2016 11:52 am, променено общо 1 път.
kozl - майстор
Е тогава да сравняваме в облачно време, за да го няма този проблем.
shotik - майстор
Hoвoceлckи написа:
shotik написа:
До преди 5-7 дни след 3 минути екрана гаснеше , сега постоянно показва какво се вижда пред колата.
Като го бях вързал след контактния ключ се самоизключваше (след 10 сек.) и включваше сама при "контакт". Не ми хареса, че при изгасен двигател камерата не може да работи и прехвърлих захранването й директно. Сега я включвам и изключвам ръчно.
Всъщност само за гаснене на екрана ли питаш или за изключване на ВР? При мен първото го няма изобщо. Правя го ръчно с "късо" натискане на бутона за включване.
Само за изгасване на екрана при зададено една или три минути след включване да изгасва , но да си записва .От скоро,вече към две седмици от както тази опция не се изпълнява , а съм задавал и за двете времена. Мисля ,че е лошо да свети , защото се загрява и може да има вероятност от изгаряне на пиксели или друга повреда,дано само не се запали..
nikolovvd - майстор
Тия чудесии имат някъде бутон за RESET. На стария ВР като почнеше да прави номера го ресетвах от бутона и нещата се оправяха.
shotik - майстор
nikolovvd написа:
Тия чудесии имат някъде бутон за RESET. На стария ВР като почнеше да прави номера го ресетвах от бутона и нещата се оправяха.
И с него не става, няколко пъти и с него опитах, както писах преди , дори го разглобих и прекъснах единия кабел от батерията , пак си е това положение.

Поредния опит ще бъде да разкача батерията и да го оставя по- дълго време, да дам на "късо " някои пътечки по платката и чак тогава да го свържа с батерията и събера .
Това ще ми е от практиката с компютъра на колата , когато има някакви смущения в оборотите на мотора, разкачам кабелите, връзвам ги един към друг, давам "контакт" и оставям няколко часа.
Понякога помага, това е съвет ,писан в много от автомобилните форуми.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16

Тема "Видиорегистратор, плюсове и минуси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: