Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stivemaster - майстор
Ванко този немския шпиндел (да не съм объркал линка) който давам за пример ,загледай се изобщо не е случаен.Той е 1800 вата и над 3 кг. по тежък от Крес-а.Тоест, според мен е поне с две намотки и ниските обороти ги прави и от намотка, а не само от фазов регулатор.

Ето тулченджър и за китайски шпиндел.

Формули не съм пробвал да ползвам ,но пък от познанията ми за Mach3 показват че може и да си прав и да правят номера.Проблема е в липсата на адекватна поддръжка, документация и публикации по въпроса.
Винаги може да се пробва на LinuxCNC

Като говорим за фрезоване на стомана,мен такова ниво ме задоволява.
MrMurdjo - майстор
Uffo написа:
MrMurdjo от къде мога да закупя направляващи за Esko лагерите ?
Каквото не знам, не знам. И си признавам. Даже името не ми говори нищо.
stivemaster написа:
Ванко този немския шпиндел (да не съм объркал линка) който давам за пример .
Аз съм объркал - понеже казваш, че си купил Крес 1050 и след това говориш за немски шпиндел, съм разбрал погрешно, че става дума за Крес-а.

Между другото на видеото този ползва шпиндел от оберфреза, от тези, дето могат да се вадят от основата. А в коментара казва, че работи с малко подаване и голяма скорост. Същото важи и за алуминий - карбиден фрезер, относително високи обороти (поради естеството на шпиндела) и голяма скорост (все пак дебелината на стружката трябва да се сметне да е не повече от 0.08 мм на зъб за алуминия). За стомана не знам. Стандартните фрезери страдат много при такива режими, да не кажа направо си умират скоропостижно, карбидните далеч по-малко.
Р.Пенев - напреднал
Ето един пример,че няма невъзможни неща.Портала на рутера е от полимер-бетон,шпиндела 5кв китайче с водно и най-важното в случая марковия фрезер :shock:
https://youtu.be/xv95O9uuH8U
cvettomirr - специалист
Здравейте,
не съм влизал отдавна в раздела, станало е малко като филма "Дързост и красота". Начало има, край няма :yawinkle:
Бях се навил преди години за CNC рутер купих всичко и сглабях по малко. Сега заделвам повече време, и ми остана да направя Z портала. Но изникват в мен малко ?
- как да определя успоредност и прав ъгъл от Y към Z, и от Z към масата.
Как да направя правилно Z /конструкцията/ за да няма вибрации. Направляващите са ми тип BR от ексорор. За първо време монтирам шпиндел с водно 1.5kw но сигурно декември ако всичко работи както трябва ще купувам 6kw. На какво да обърна по-голямо влияние и какво да избягвам за да не откривам топлата вода. За нещо такова си мислех и аз [img]https://www.google.bg/search?q=cnc+z+ax ... 2vM%3A[img]
Uffo - специалист
MrMurjo извини ме грешкат ае моя ! Въпроса ми е към stivemaster.
alien - специалист
тия дни реших да пробвам едни китайски лагерчета с черупки, евтинки добре изглеждат....
очаквах проблеми за това купих повечко, и добре че успях от 10 да си избера 5 използваеми :-D
черупките са хубави но лагерите май са правени на ръка :-D
4 се поклащат веднъж на оборот а един дори 2 пъти на оборот :axe:

https://www.youtube.com/watch?v=4-8b73XhZDE
Добър ден, бихте ли ме посъветвали от къде мога да намеря информация за тази снс рутер или снс фреза, не знам кое е по подходящото название и горе долу каква може да му е цената 2 ръка Изображение
Хубав ден!!!
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 38197k.jpg
Uffo - специалист
Специално за stivemaster, и след като някои работи не ги разбираш и най-малко неможеш да ги смяташ недей да коментираш. https://www.youtube.com/watch?v=2GX_MxiHgaM
digitalpr - специалист
Мисля, че приемаш критиките за "десетте кила" твърде буквално. Това е и причината да направиш клип, който дава нулева информация за способностите на мотора и конструкцията. От видеото се вижда само и единствено, че мотора може да премести 10кг на разстояние 2см при тази конкретна скорост. Нищо повече. При пълен ход, многократна смяна на посоката, висока скорост и най-вече голямо ускорение, нещата е твърде възможно да не стоят така и мотора да stall-не.
Uffo - специалист
Абе "пич" ако си му прочел постовете (което се съмнявам) първоначално твърдеше че немога да движа с повече от 2 килограма после му казах че съм правил опити колко може да вдигне като максимално улесня мотора със скорост и ускорение (20-25 килограма), след което му казах че съм направил изследване с което при скорост от 1200 мм в минута за ускорението не искам да те лъжа защото не помня какво е но се вижда от клипа че не е малко има тяга да повдигна 10 килограма как си искам и да работи с такова натоварване, и той разбираш ли не вярва еи за тва му направих клипа. Па тебе мога де те питам като си много вещ защо не го опроверга до сега ами седиш и се смееш отстрани. А за stall-ването на мотора винаги е възможно но при всички машини със стъпкови мотори, те са така подбрани че това да не се случи.А дали местя на 2 3 или повече сантиметра мисля че няма значение щом мотора е тръгнал един път и не е stall-нал няма какво да му попречи да продължи, а и посоката се сменя постоянно ако не си забелязал. И при всички положения аз не правя машина да си правя експерименти с моторите кога и какво ще стане, всички машини имат максимум за скорост и ускорение и смятам че скороста която съм постигнал с тия 10 кила е достатъчна за един Z-ход та това е хода който 99% от времето нищо не прай...

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: