• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Velio - специалист
Ще си правим банята в скоро време, най - сетне уж решихме кое къде ще е в нея, и сега се чудим за сифоните колко да са и къде точно да ги поставим. Дал съм разположението на всичко, за което се сетих. Както и примерното положение на сифоните, където мисля да са.
Ще се радвам специалистите да кажат добре ли са така... или да сложа един общ за извън душ кабината?
Изображение

Какви сифони да сложа? Модели и цени? За лентов сифон "ACO" пари нЕма :)

П.С.: Надявам се вече да се вижда скицата
Последна промяна от Velio на вт юли 22, 2008 1:30 pm, променено общо 1 път.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:32 am, променено общо 1 път.
doc_bg - напреднал
По добре общ до мивката (вероятно до преградната стена на душа). Около тоалетната не е нужен, а за бойлера и пералнята е само авариен- при подходящ наклон този до мивката ще е достатъчен.
ribnikolaevi - майстор
При обмислянето на сифоните имай предвид, че сифоните са най-ниските точки на наклонени равнини /не съм чувал майстор да се навие да прави криви повърхнини на пода/. При това положение сифоните ти се разделят от било. Например при теб ще има било между стеничката и мивката отсреща. Това означава че влязла вода в лявата страна на банята отива задъжително към сифона при пералнята. А това не ми звучи добре.
Мисля че е прав съфорумецът, който ти препоръча един сифон при мивката. Там ще изсъхва последно, истина е, но ми се струва най-разумния компромис.

Можеш да сложиш и един в долния десен ъгъл, но тогава трябва добре да се обмислят линиите на билата и наклоните.
ribnikolaevi - майстор
Нещо подобно. Особеността е, че билото не е хоризонтално, затова първа се прави едната част /примерно дясната с по-големия наклон/.

Прикачен файл

banqcx3_002.JPG
banqcx3_002.JPG (34.22 KиБ) Видяна 6563 пъти
Velio - специалист
Така..., значи се очертават 2 варианта? (без преграденото за душа)
1 Един единствен сифон в долния десен ъгъл
2 Един сифон в долния десен ъгъл и тези двата отгоре (тогава тези двата горе се явяват малко излишни?)

За преградения душ - чудим се още .. но май ще си е с праг (повдигнато, да не е равен пода) към останалата част от банята и някакъв вид стъклен параван (стена) - вертикалната кафява черта. И тогава разликите в наклоните няма да са от значение

до ribnikolaevi: Защо на твоя вариант си изместил сифона на душа в ъгъла? Няма ли да стои по - добре по средата по хоризонтала на картинката и по- близо до долния край - където е канала по вертикала?
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:32 am, променено общо 1 път.
Velio - специалист
Emerald написа:
Сифони в сухата част принципно са излишни. Да кажем че си решил да обезопасиш при евентуално избиване на пералнята- значи там имаш нужда. Край мивката и тоалетната не виждам никаква причина за сифон.
И аз имах идеи в главата си да е сухо около мивката... и дори ако може там пода да е без плочки (а с ламинат например). Но погледнато рационално, може би не е добра идея - все ще се наложи може би да се измие пода, при излизане от душа пак ще се мокри....

Към Emerald: Иначе разположението как ти се струва? Притеснен съм малко от факта, че стената на която е мивката граничи с детската стая (стената с прикрепените неща по нея - отгоре на скицата граничи със стълбището за етажите).
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:30 am, променено общо 1 път.
Velio - специалист
Emerald написа:
Според мен, разположението може да е и по-добро.
Слушам, т.е. чета за твоите предложения...
  • 1
  • 2

Тема "Разположение на сифони за тази баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: