Здравейте .Карам опел астра 1.4 i комби ,скоро не бях палил колата от преди 1 седмица и пробвам да запаля и не иска .След което проверих дали достига бензин и точно там беше проблема .Колата пали първо винаги на бензин и после прехвърля над 2000 оборота на газ .Днес свалих бензиновата помпа и като видях че е бош ,реших да я отворя като махна металния капак (беше капсулован) ,като преди това я пуснах на 12 V и не тръгна .След махането на капака самия ротор не се въртеше и колектора нямаше видимо нагоряло .Свалих отдолу където са двете зъбни колела от където засмуква бензина и точно там беше проблема .Разглобих ги изчистих ги и после пак ги сложих ,и капнах една капка масло ,след което подадох напрежение и тръгна да работи .Та въпросът ми е да я слагам ли тази помпа пак ,като при самото сваляне на металния капак не мина леко и до О пръстена е здрав но нагоре е наръфан (беше на конус затворена в горния край) ?Бензина нали минава през целия ротур и през четките няма ли опасност да се възпламени така ? И още един въпрос как може да я направя когато искам да пали и върви само на газ и съответно помпата да не се върти и обратно ? Имам копче с което мога да превключвам от газ на бензин но винаги трябва да запали на бензин и когато прехвърля на газ безновата помпа пак върви .Благодаря и се извинявам ако има грешки от много бързане
.