• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
kozl - майстор
Привет,
Първия ми въпрос към разбиращите:
Телефон към Виваком бивше БТК - домашен. Възможно ли е в записа на външни позвънявания да се запише собствения му номер.
Аз имам теория, но чакам потвърждения.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Като позвъняване или като разговор?
kozl - майстор
Няма функция да записва разговори. Записва номер който е звънял, дата и час на позвъняването и толкоз. Няма друга информация в телефона.
Въпросът е свързан с телефонна измама и отправяни заплахи. От собствения номер :shock:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Джисиемът ми записва позвъняване, що да не го прави и домашният? Апаратчетата не са като ено време
infomar
Питаш дали от своя телефон, може да се обадиш на своя телефон - сам на себе си и това да се запише за външно позвъняване ли :?
kozl - майстор
Със сигурност обаждането не е направено от същото жилище.
Но как се е записал същия номер на поста като позвъняващ :?
Телефонът е безжичен. На другия стационарен телефон, който записва само неприети повиквания, въпросните повиквания липсват. Може би защото са приети или :?
Но пък за момента не съм се сетил да проверя ако повикването е прието от безжичния дали същото се записва на стационарния :?
nikolovvd - майстор
Май при скрит номер на мястото на "викащия" се записва твоя номер, но не на всички е така.
На по-новите се записва или скрит номер или личен номер.
kozl - майстор
Поисках жокер от Вивател и ударих на тежък камък. Заведена е жалба в РУ на МВР.
В офис (център за обслужване) на Вивател отказаха такава информация, че даже и молба за получаване на разпечатка не приеха. Единствено съвет да въртя на 123. От 123 вежливо ме заляха с клишета и ме пратиха в техните центрове.
И това ако не е порочен кръг :?
infomar
Законово възможно ли е да ти откажат разпечатка срещу заплащане, а и вко влезеш в акаунта си ще видиш кой кога е звънил на този номер. Аз там проверявам ако има някакъв проблем с надхвърлен лимит.

п.с.
Мобилтел също не са цвете - преди години съпругата имаше едно едночасово позвъняване (реално не проведено) от Швейцария.
След направена справка по наша молба, се оказа, че подобно позвъняване не е имало.... но трябваше да платим половината - цената за нашата територия.
На въпросът - след като е фалшиво позвъняване, което е "отчетено" на телефона, защо трябва да плащаме дори половината - отговор: такива били правилата... да ги шибам в измамниците, но всички са такива... монопол на измамници. При който и да отидеш... все ще те прецакват.
nikolovvd - майстор
Параграф 22. :lol:
Август е и май на никой не му се работи. :?
  • 1
  • 2

Тема "Телефонна измама" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: