Всичко за дърводелството
themask - специалист
Благодаря на всички за пожеланията и информацията! :)
mavryt4o - майстор
bbbti74 написа:
Ъглова сглобка под прав ъгъл.
Колеги, моля някой да ми помогне с покупката на фрезери за ъглова сглобка като тези на снимката или нещо подобно. Благодаря Ви предварително.
И аз да се вмъкна и да попитам има ли такива профилни ножове за стационарна фреза ?
kendal - специалист
Има Маврутчо,Freud,CMT,братята турци и те птедлагат,потърси в нета ще намериш че не мога да ти дам инфо в момента.
nikolson - майстор
Маврудчо пита за голяма фреза, а не за оберка, монтирана на маса. Май. Има такива глави, пак профилни ножове.
Прикачен файл:
zmm.PNG
kendal - специалист
Така де ,и аз за такава машина говоря.Просто каталозите не ми бяха под ръка,не продаваме карамфили все пак ето :-D

Прикачен файл

20160914_193514.jpg
mavryt4o - майстор
Гледах ги тези не си заслужава поне за мен за всяка операция специална глава от по 200 лева склонен бях да дам 30 лева за профилни ножчета така съм събрал над 30 комплекта вече но до там.Изглежда така е настроена политиката да се печели повече.Иначе имам примерно комплект ножчета за таблени врати обработвм 37мм материал ,имам и от тези глави с ножове дебели като бръснарски за кухненските вратички до 25мм май и разликата само в цената 6-7 пъти за това за в домашни условия не съм привърженик на тези глави.
ivailokrustev - специалист
Баща ми е дърводелец и скоро има рожден ден. Бих искал да му подаря някакъв инструмент, но тъй като не разбирам много се нуждая от малко помощ. Разглеждах в интернет и попаднах на тези оберфрези http://www.home-max.bg/tehnika/elektroi ... oberfrezi/ . Прочетох, че могат да се използват и за други материали освен дърво. Видях, че едната е намалена на 90 лв, мислите ли, че е добра или трябва да потърся нещо по-скъпо.
PIP - майстор
Ако баща ти е професионален дърводелец няма да му направиш услуга с фреза за 80лв, а единствената която става е 900лв. На твое място бих му взел нещо по-универсално, но качествено като например..
mavryt4o - майстор
Аз на паследния си рожден ден получих антифони,маска за прахозащита и комплект стяги .Има стотици инструменти и приспособления за дърводелството и още толкова защото сме и малко железари .
ivailokrustev - специалист
Ще потърся някоя по-скъпа. Но не мога да си позволя повече от 500 лв.

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: