• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
Antonii - майстор
Като сключвате каско четете внимателно общите условия по застраховката, които за всяка компания са различни.
За да не се получи както при една компания която при трета щета за сатрахователния период директно ти прекратява полицата и не изплаща никакви щети по нея.
Това последното не е от някой вестник, а реални условия по каско. Може вече и да не са баш така, но преди няколко години като си търсех застраховател бяха точно такива.
Svetoslavoff1 - майстор
Колеги, нека се уважаваме и да не пускаме теми за разни пасквили в т.н. "медии", моля:)
Лек и спорен ден на всички!
nikolovvd - майстор
Последният парадокс със застраховател, който не е лишен от смисъл, ми се случи преди 2 години.
За да ми оправят щетата по Авто Каско трябваше да си платя предварително всички вноски. Застраховката бе направена на 4 вноски и първо се очудих, как така изведнъж са решили да приложат тази мярка, но бързо се сетих.
Оказва се, че много хора се опитват да минат между капките, като завеждат щета след първата вноска и като им оправят колата забравят да внесат останалите.
Преди години същото положение бе и с ГО на 4 вноски. Плащаш първата вноска, получаваш стикер за цялата година и забравяш за останалите вноски. Така ГО на някой им излизаше 15-20 лв.
Та в този ред на мисли, понякога всички страдаме заради шепа тарикати.
hidrazin - майстор
infomar написа:
Този същият ли е?
Не знаех, че е в лудницата... ама щом казваш... ще ти се доверя, ти ги разбираш нещата :)
Гледай сега, това леко ми стана интересно и поразгледах тук-там...
Този Александър Атанасов е председател на Асоциацията на агроекологичните земеделски производители и държавен експерт в МЗХ.
Поне беше в МЗХ а сега не знам.
Не знам дали е лежал в лудницата но поне е ходил там в Кутило.
Нещата май са по-дълбоки отколкото изглежда.
Има някаква връзка между него, Мис България за 1997 Елена Ангелова и бившият и - бизнесмена Николай Нейчев.
Говори се че едното дете на Елена не е от Нейчев а от Александър Атанасов.
Ето, ако ти се разследва, разследвай. На мен не ми се рови в ла....ата.
Брутална история
Между другото ето и нещо друго - скриншот от страница във фейса дето вече я няма.
Кой как и защо я е изтрил мога само да гадая.
Изображение

Относно конкретния случай и отказа за изплащане - и застрахователите не са цвете за мирисане.
В дадения случай му отказват изплащане съгласно клауза 14.5. от общите условия.
http://www.broko.bg/pictures/pdf_terms/Armeec_Casco.pdf
Демек той се е шибнал в мантинелата на кръговото с превишена скорост - според експертизата с 80 км в час при ограничение 40 км в час и направо я е скъсал.
Та горкия стар Lexus RCF (стар на 6 месеца) няма как да няма толкова поражения.
Същите тези застрахователи го считат като действия с груба небрежност от страна на застрахования.
Същото е и когато ти вдигнат колата с паяк щото си паркирал неправилно.
Ако паяка направи щети по колата ти, каското не важи в случая.
Ся кой крив и кой прав нека юристите да решават.
Четете си полиците преди да сключите застраховка.
:partyman:
infomar
Всеки може да си вади хляба както намери за добре, стига да не нарушава законите на страната ни. Конкретното лице може да е било в лудницата според теб, но щом КАТ го е пуснало да кара автомобил, значи отговаря на изискванията за шофьор.

Загледах се в общите условия на тази компания и има неща които ме смущават:
Това клаузи които са стандартни за всички застрахователи ли са или конкретни за Армеец.

Изображение

Изображение
ivanovbg - майстор
:lol: :lol: :lol: Точка 16,9 :lol: :lol: :lol: Излиза, че ако се обърнеш в канавката не важи каското щот си го ползвал извън пътя. Яко :supz:
:partyman:
kozl - майстор
Излиза, че ако "по невнимание" не си се запознал с дребния обемист текст, само ще си мислиш че имаш застраховка.
Иначе то и паркирането е сложно. Не паркирайте до изкоп 14.21.
Кофти е и когато ползваш съветите на техни служители как да постъпиш след ПТП и после да не ти уважат застраховката.
Примерно питаш необходимо ли е да идва КАТ и категорично отговарят с не, а после отказват да плащат, защото липсва протокол от КАТ.
Аз от Армеец нямам оплаквания, но става въпрос за колите на фирмата, а когато те са доста и ставаш ценен клиент и отношението е друго.
Chefo77 - майстор
infomar написа:

Загледах се в общите условия на тази компания и има неща които ме смущават:
Това клаузи които са стандартни за всички застрахователи ли са или конкретни за Армеец.
Стандартни са за ограничено Каско.
velinsl - специалист
Т.е. не изплащат никакви щети. Кой инцидент става не по невнимание? Освен ако нарочно не влезеш в кръстовище с 80км/ч.
Не знам дали е само за тази компания или не но девизът на цялото ни застраховане е на принципа "пари взимаме, пари не заваме!".
И да се плати за някакви щети на клиент е просто... малшанс.
nikolovvd - майстор
Девиза е:
"Кръв повръщам, пари не връщам!"
:lol:
  • 1
  • 2

Тема "Застраховките каско важат ли при произшествие по невнимание?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: