• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
kolega - специалист
Здравейте,

Искам да си направя една проста система за видеонаблюдение с възможност за преглед през интернет и изпращане на СМС/ММС при засичане на движение. Бих искал да сложа една камера на етажа, една в апартамента и една да наблюдава паркинга. Евентуално и един датчик за дим. Има ли някъде в интеренет, където е описано как се прави подобна система (може и на английски, руски). Някакви препоръки за устройства?

Благодаря предварително!
MamaMy - майстор
Комбинацията от изрази като "проста система" и изброените екстри нещо не си комуникират. :)
Това го могат повечето сложни (скъпи) системи. Ако не ви мързи почетете сам. Ако ви мързи таксата е 5 лв.
omirchev - специалист
simplex написа:
Хубава IP камера като Dahua 2MP стои като 80лв/броя.
Ще помоля да дадете препратка към конкретен търговец.
velas - специалист
simplex написа:
Който иска да прави видеонаблюдение, да знае че по-малко от 2MP с добър нощен режим в днешно време са за никъде и ще гледа не хора, ами петна по екрана.
Надявам се, че нямаш в предвид 1.4Mpx серия на Dahua?... :) И няма да ме караш да ти правя скрийншотове... ;)

С 2Mpx минаваш на 1080 DVR, което оскъпява системата, а удивително по-читава картинка се получава с 1.4Mpx bullet и 4ххх DVR.

Аз съм с 2.4 и 1.4. 2.4 вече е съвсем друга бира.
kolega - специалист
На кого и как да ги дам тези 3-5 лв. или това е просто израз на чувство за хумор?
MamaMy - майстор
Колегата simplex ще ти даде на лични номер на банкова сметка. След това се разбирате помежду си :)
velas - специалист
@simplex
За последен път ще те помоля да ми повярваш (без бой)... :lol: 1,4Mpx е със Sony сензор и въпреки по-високата резолюция на 2-ките, 1,4 се справя по-добре... изненадващо но факт!...
Друг интересен факт е, че камери от една и съща серия, модел dome има по-лоша картинка от модел bullet...
mitashki911 - специалист
leosat varna написа:
simplex написа:
читава картинка се получава с 1.4Mpx bullet и 4ххх DVR.

Къде могат да се видят тези камери?
  • 1
  • 2

Тема "Система за видеонаблюдение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: