Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
pipbel - майстор
С тая тясна баня не виждам да имаш много опции освен горната на картинката.

А относно душкабината - аз бих се отказал от такава и бих си преградил с бордюрче и затворил после това пространство със стъкло, поликарбонат или просто завеса.
В тоя случай поне ще ползваш за къпане цялата ширина на банята (около 1.20 ми се струва)
asinka - специалист
Даа, и ние минахме на идеята за параван, и след дълги и тежки сметки, излезе, че най-удачно е да е от стъкло, закалено, 8мм.При това при нас се получава формата му да е нестандартна на S.
Проверихме в няколко плодивски фирми за стъкло по поръчка-изработката по поръчка излиза на около 90 лв/кв.м, матирано безцветно, оскъпяването е от специалните държачи -или за параван 130/100 офертата им бе за 180-190 лева някъде(говоря по спомен).Допълнително за завършек избрахме алуминиев профил тип тръба с ф=3 см, за около 10 лева.
madrigal - напреднал
asinka, може ли да постнеш имената на фирмите в Пловдив за изработка на стъклени прегради, които сте намерили. Аз също ще правя нещо подобно в банята и сега съм в процес на търсене на такава фирма за стъкла.
asinka - специалист
Да, ще взема данните и ще пиша.
asinka - специалист
Погледни тук:

http://www.adi-77.com/products.htm
, но немога да намеря сайт или даже някаква информация за фирмата, в която ние бяхме :Гластек 2003, която е на същия адрес :? :? :? като тази.
keke25 - помощник
Никаква помпа не ти трябва в случая.Няма да имаш проблем,а дори и след години да се запуши,се отпушва.Какво те плаши? :) Действай смело.Уверявам те.
Q - напреднал
Здравейте отново! Благодаря на всички писали, реших да послушам cacho и pipbel и се отказах от кабината, за сега се очертава да е с коритце от плочките и параван със 2 плъзгащи се врати...
Малко ъпдейт на ремонта със супер скапани снимки, но са със телефон на тъмно и един въпрос. Та първо въпроса, с какво е най- удачно да се режат плочките от кърпежа, от които поради несъобразителност от моя страна ще се наложи да се режат съвсем малки лентички от порядъка на 1- 2 см, от горе на всичко и по дължина (40x25) ? С машинката е невъзможно, просто не могат да се отчупят, а с клещите стават назъбени, със шлайф дали ще стане?
Ето и снимките, не е перфектно, но като за аматьор толкова... :roll:

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
masterval - майстор
Ако я резнеш на машината и чупиш с клещи, дали няма да стане?
Глупости съм написал :x . Повторно прочетох - ти искаш да получиш лентички от 1 см?
Няма как, дори и с флекса. На ел.машина може и да стане, може и да не - зависи от плочките.
Има начин, но ако не си налепил вече целите плочки. Описан е в някои наръчници, ако си ги чел. Ако вече си ги налепил, мисли за лайстни.
Q - напреднал
masterval написа:
Ако я резнеш на машината и чупиш с клещи, дали няма да стане?
Глупости съм написал :x . Повторно прочетох - ти искаш да получиш лентички от 1 см?
Няма как, дори и с флекса. На ел.машина може и да стане, може и да не - зависи от плочките.
Има начин, но ако не си налепил вече целите плочки. Описан е в някои наръчници, ако си ги чел. Ако вече си ги налепил, мисли за лайстни.
Не искам лентички, а просто съм оставил от втория ред до пода в най дълбоката част цели плочки 25 см, но като върви нагоре наклона трябва да се режат съвсем малки ленти от плочката, на места даже ще трябва да се пилят май, което също не знам с какво да стане :sad:

Тема "Въпроси за баня.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: