Нека намерим най-тънките цени.
stan73 - майстор
Колеги писаха преди, че е добра.
stan73 - майстор
kolcho написа:
gogosto написа:
Много обичаш да опонираш, но на мен ми минаха нервите за дефекта на мечето ми и отдавна забравих за неприятностите които ми причини то. (бързо забравям лошите неща :) ) . Просто чакам да видя какво решение ще вземе лидъл сега- все още нямам резултат от сервиза им.
Точната дума не е "опонираш", а "шегуваш", но това няма как да се обясни на хора без достатъчно чувство за хумор! Гледам, че Лидъл добре се грижи за нервите ти - първо с качеството на мечето, а след като съвсем бързо / само за няколко седмици/ ти минаха ядовете - грижата е прехвърлена на отличния им сервиз!
Успех в ядосването :wink:
Напразно ги плюеш. Този валяк с помпа като цяло си е ялова покупка (даже писах за него в началото, та колегите е можело да пропуснат покупката му), но иначе повечето от лидълските инструменти са достатъчно добри за домашният майстор, на добра цена и с много добра гаранция (която си уважават).
И на мен ми се случи да купя двата шмиргела (с двата камъка, с един камък и лентов шлайф) и ел. рендето - вероятно случих на куци бройки, върнах им машините и ми върнаха парите без проблеми. Почти във всички останали магазини това е почти невъзможно (в повечето или те разиграват, или отказват гаранция, или ще те принудят да купиш нещо друго от там за същата или по-голяма стойност, а не си дават сметка, че така губят клиенти (не напразно на запад гаранционната политика е като на Лидл и Кауфланд (Шварц Груп)).
Относно сервизът им - от Лидл си бях купил машинка за подстригване с дисплей и керамично/титаниеви ножчета. Работеше страхотно (преди нея съм имал още няколко, но тази работеше най-добре, от всички, които съм имал (приятелката ми има филипсова машинка, лидълската определено подстригва поне със същата лекота, а даже и е безкабелна)), та машинката се повреди. Занесох я в магазин на Лидл, взеха я към сервиза им и след около 2 седмици (вече не помня точно колко) ме повикаха и ми дадоха чисто нова. Единствената ми забележка е, че дисплеят на машинката мери правилно заряда, но разрядът и оставащото съответно време - не. Вероятно е проблем на модела (защото и старата и новата са така), но това не ме притеснява много, защото зарядното е толкова мощно, че даже зарядът да свърши по средата на подстригването - машинката може едновременно да се зарежда и да подстригва.
Относно инструментите им - имам много от тях (и механични и електрически и акумулаторни), повечето са предостатъчно добри за моите любителски цели (някои (не са много) биха издържали и на професионално натоварване даже). Предпочитам да имам инструменти, а не като ми се наложи да искам (от тоя и оня...), макар, че някои от нещата ползвам само от 1 до 3 пъти годишно, друго си е като ми излезе нещо да си направя или ремонтирам да мога да си го свърша без проблеми. (имам и няколко профи машини, но и тях ползвам рядко, а са доста по-скъпи...)
kolcho - специалист
stan73 написа:

Напразно ги плюеш.
Не ги плюя, посочването на факти не е плюене. И не е напразно - добре е потенциалните купувачи в Лидъл да знаят, че там могат да си купят както любителски инструменти на добра цена и с добра гаранция / те си струват/, така и "гъзарски" копия на скъпа техника, които не струват и пет пари. Тази информираност считам за много полезна.
Лек ден :)
stan73 - майстор
http://www.lidl.bg/bg/513.htm?id=1192
Не знам кой е по-як, циркуляра или мацката... :?
kr1100 - майстор
Green_label написа:
Как ви се струва машинката за заточване на вериги?
Омръзнало ми е да нося веригата при точилари, ..
Имам ,ползвам ,доволен съм. Заточвам на 4 машини веригите.
Относно заточването - след 3-4 то заточване в магазин /спец . за такава техника/ режещите зъби на веригата са вече на минималния допуск за изхвърляне. Хвърчат искри като от рязане с голям ъглошлайф :?
zmiori - специалист
stan73 написа:
http://www.lidl.bg/bg/513.htm?id=1192
Не знам кой е по-як, циркуляра или мацката... :?
И двет синко, и дветеее.
MamaMy - майстор
kr1100 написа:
Green_label написа:
Омръзнало ми е да нося веригата при точилари, ..
Имам ,ползвам ,доволен съм. Заточвам на 4 машини веригите.
Относно заточването - след 3-4 то заточване в магазин /спец . за такава техника/ режещите зъби на веригата са вече на минималния допуск за изхвърляне. Хвърчат искри като от рязане с голям ъглошлайф :?
При такова точене (явно нарочно), зъбите се разкаляват и карат съвсем малко. трябва почти да не хвърля искри. Ако се наложи да се отнема повече, хубаво е това да става на няколко пъти по малко с почивки.
offvt - специалист
Green_label написа:
Омръзнало ми е да нося веригата при точилари, а пък с пилата не се справям достатъчно добре :mrgreen:
Имам я от можеби от първото и появававане на нашия пазар и се родих.Малко играчка с първата настройка
и след това "леко близване" и забравяш за пилата и автомат. заточване(съсипване на веригата).Веригите са
винаги остри и карат по-дълго,като започна да точа има и почерпка от съседите.
gnt69 - майстор
offvt написа:
Green_label написа:
Омръзнало ми е да нося веригата при точилари, а пък с пилата не се справям достатъчно добре :mrgreen:
Имам я от можеби от първото и появававане на нашия пазар и се родих.Малко играчка с първата настройка
и след това "леко близване" и забравяш за пилата и автомат. заточване(съсипване на веригата).Веригите са
винаги остри и карат по-дълго,като започна да точа има и почерпка от съседите.
Би ли обяснил за първата настройка че ми се върти в главата да взема една точилка. :partyman:
etconev - специалист

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: