Привет,на вилата засятото лозе и асми тази година ще имат грозде пълноценно(пета година е от засаждането).Сортовете са Мерло,Каберне Совиньон,Мавруд,Димят и Перла общо около 6-7 ара.Асмите са ми основно са десертни сортове-Велика,Троя,Италия,някакви безсеменни за стафиди (червено и бяло) и др.Предната година напълних два кадуза по 500литра със смляно грозде.Мачках с една обикновенна мелачка,без да отделя чепките,отделях ги ръчно.
Стига толкова предистория.Решил съм да си купя мелачка за грозде,която да отделя чепките.Количеството грозде което ще мели е най много тон и половина(за няколко пъти).Каква ще ми препоръчате,с какви сте работили,от кои сте доволни.Гледам има по 260 и 760 лева.,говоря за безмоторния вариант.Мерси в аванс.
Стига толкова предистория.Решил съм да си купя мелачка за грозде,която да отделя чепките.Количеството грозде което ще мели е най много тон и половина(за няколко пъти).Каква ще ми препоръчате,с какви сте работили,от кои сте доволни.Гледам има по 260 и 760 лева.,говоря за безмоторния вариант.Мерси в аванс.