Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ewgeny - напреднал
Нека да кажа как си го представях, пък може и да бъркам.
Отвора до 5.80м е ф110. Пускам тръба канализационна ф110 като примерно първите 2 метра ги нарязвам по диагонал с ножовката. Разрезите да са примерно през 5 см. След това с тръба с клапа почвам да вадя материал като от време навреме натискам и тръбата ф110 и така докато стигна 8 м или по-твърда почва. Мисля парчетата тръба да ги залепям с лепило за ПВЦ. Притеснява ме дали тези прорези няма набързо да се запушат при самото набиване.
kr1100 - майстор
Junak написа:
На "Вида"-та тез осем метра много ще и дойдат.
Хич даже на Вида 1 не и идват много 8,5м вече 33г.
Преди 20 тина деня и мерих дебита след 5-6 колена тръба ф32 около 20м и 2 маркуча 1 " по 25 м всеки - 40 л /мин
Krass - майстор
Преди 20 ина години у нас една тръба се показа на повръхността за да си види майсторите :-D
Пък у наше село тръбата проби основите на къщата, влезе у мазето, и право в бурето. И като сложихме помпата тръгна вино. :tonqe:

Кой взе жълтата фанелка сега, А? :lol:
angelfilev - специалист
ewgeny написа:
Нека да кажа как си го представях, пък може и да бъркам.
Отвора до 5.80м е ф110. Пускам тръба канализационна ф110 като примерно първите 2 метра ги нарязвам по диагонал с ножовката. Разрезите да са примерно през 5 см. След това с тръба с клапа почвам да вадя материал като от време навреме натискам и тръбата ф110 и така докато стигна 8 м или по-твърда почва. Мисля парчетата тръба да ги залепям с лепило за ПВЦ. Притеснява ме дали тези прорези няма набързо да се запушат при самото набиване.
Според мен е излишно да слагаш канализационна тръба. Както са писали hidrazin и Шоп е достатъчно. Ако по отворите на тръбата застанат камъчета можеш след време да я завъртиш и отпушиш, а канализационната едва ли.
Neno Er - специалист
Евгени,
Какво става със сондажа? Послуша ли Хидразин и пи ли вода? :?:
hidrazin - майстор
Neno Er написа:
Евгени,
Какво става със сондажа? Послуша ли Хидразин и пи ли вода? :?:
Споко, повечето потребители са неблагодарници...
Е, все пак сме дИмокрация...
Да си ползва сондажа дълго и безаварийно.
:partyman:
ewgeny - напреднал
А, не не. Не съм неблагодарник. Излязоха ми други драми. Може да видите темата ми във ВиК за драмите, че ми искат хидрант. Отделно за още много други глупости ми върнаха проектите. Да не ги пиша, защото не им е тука мястото.
За сондажа, при мен зора беше да видя в сухото време дали ще стигна вода. Щом в онзи без дъждовен период стигнах, значи има. Сега вече не бързам. Отделно си мислих, дали пък като дойде време да строя, да не вкарам и багера да копне до 3-3.5, и после на ръка двама тъмно сини до 8 ще го изкопат за един ден, едни пръстени и направо да си правя кладенец.
montoya - майстор
Ем и на кладенеца водомер ще трябва да сложиш, ако не вярваш, питай в басейнова дирекция
kr1100 - майстор
montoya написа:
Ем и на кладенеца водомер ще трябва да сложиш, ако не вярваш, питай в басейнова дирекция
Няма такова нещо . Искат да се регистрира . Има ограничение за използваната вода / забравих го - високо е /
gnt69 - майстор
Слагай му един капак и върху капака саксия и не казвай на никого. Пък си поливай колкото искаш. :partyman:

Тема "Сондаж - стигнах до вода, а сега какво?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: