• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
infomar
akreditacia написа:
Здравейте,

Бих желал да си купя генератор за ток тъй като често на вилата оставаме без електричество!
Ел консуматори,които имам са :
Хладилник
Фризер
Потопяема помпа Грунфос 1000W
Котлон за готвене 1,6KW
Котел на пелети / две запалки по 150W, помпа 160W,Вентилатор 25W и шнек 5w/
Осветление 1-2 лампи /ниско енергетични/
Ще бъда много благодарен,ако някой ме посъветва какъl по мощност генератор да купя при тези консуматори!!
Караколев тел 0 888611103
karakolev_zh@abv.bg

Ако си вземеш газов котлон и бойлер, което ще те направи независим, то генератор от 2 (макс.4) киловата ще ти бъде достатъчен, с необходимият резерв за в бъдеще. Ако е по-голям, няма да работи на пълна мощност а на по-ниска икономична.
keymaker - специалист
Все още се справям с един китаец 2 к.в. на 9г. от практикер. Консумацията ми е подобна ,само фурната не мога да му пусна.
maleeeestrax - специалист
А вие като ви спре тока и включвате всички възможни консуматори ли???? :rock:
keymaker - специалист
Понякога се налага, я кафе сутрин, я да се претопли някоя супа. Като свършим с належащите нужди гася генератора и толкова. Налагало се е и по цял ден да го тормозя.
lecki - специалист
Предполагам че нещо към 3-3,5кW ще бъде напълно достатъчно
но помисли и за в бъдеще.
VLADO66 - майстор
Хубавите генератори са левче за ват, така че трябва да се върже сметката какво може и какво не.
torbalan - Дървен философ
Много силно зависи от мераците.

Ако искаш да включиш всички ел. уреди едновременно - просто сумирай мощностите им и умножи по 1.2.

Ако смяташ, че може да се лишиш от нещо, докато ползваш друго нещо - виж от мощните консуматори кои не са задължителни и би било възможно да включиш по-късно, когато изключиш нещо друго и т.н.

Също така помисли кое от ток е възможно да мине на газ или друго гориво (бойлер, котлон, фурна, скара и др.).
Ще стане, особено ако се ползва само през уикендите...

72 Ah обаче ми се виждат недостатъчно... Лампи и телевизор са 100 вата и нагоре. Това са десетина ампера постоянна консумация - ако включва от време на време и запалката на горелката акумулатора ще се изпразни за нула време.

Ако се прави така - акумолатора трябва да е тягов, а не за лека кола.
infomar
Пусналият темата се покри... а ние си фантазираме. :?
Таман си изпих кафето....
  • 1
  • 2

Тема "Какв мощност генератор ще ми е нужен?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: