Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Veso01 - напреднал
Доста изчетох, моля някой от гурутата да сподели дали тази инсталация по някакав станен начин би заработила или трябва да се преработи ? http://prikachi.com/images.php?images/863/8898863b.jpg
На топлата и студената вода към трипътния винтил има помпи, студената идва от връщащата се вода.Новия майстор каза че, така няма да стане и помпата трябва да е на смесената вода към подовото а студената се взема от изходящата на подовото. Питайте ако има неяснотии.
naskov - майстор
Майстора е прав, но не мога да си представя сегашния вариант, за да кажа дали е работещ.
Veso01 - напреднал
Сегашния се вижда, разпределителя на топлата вода е вързан за трипътния винтил за топлото, от другата страна (от ляво) от котелното идва траба на която е варзана помпа вземаща от вращащата вода за студеното, след като мине по кръговете се връща в колектора за студена вода който пък е вързан за студения колектор на радиаторите и от там към котела. Доста дебилно изпълнение за което може би и аз донякаде имам вина но пак е по добре от това което щеше да направи първия ми „майстор” :axe:
filmatoplo - майстор
Без нарисувана скица не мога да преценя.
Veso01 - напреднал
Довечера ще пусна
Veso01 - напреднал
Ето и скицата дано стане ясно, не е много добра но се надявам да я разберете. Тази е парвата скица която виждам и то начертана от мен а инсталазията е вече готова. :axe: http://prikachi.com/images.php?images/562/8899562A.jpg
Котела още не е вързан и кръга с топлото към котела не е направен, специално към Филма, понеже той проповядва че е добре да се направи, нека да сподели за такава система дали е подходящ, буфер засега няма да има. След малко ще кача и снимки на един винтил които ми остана но незнам дали е подходящ за този кръг.
Ето и винтила http://prikachi.com/images.php?images/602/8899602W.jpg на icma е винтила 4=60 c°
Последна промяна от Veso01 на пет сеп 02, 2016 8:42 pm, променено общо 1 път.
Чираче - майстор
Скицата не е много вярна. Радиаторите се свързват в горната част с топлата вода, а в долната за охладената в тях. Бойлера също. И не е само това....
filmatoplo - майстор
Veso направо се предавам не мога да схвана замисъла на майстора, няма такова чудо особено с връзката за подовото и помпата за него .Напиши в Търсене -Водно подово и ламиниран паркет. там на страница 3 има снимки аз как съм направил връзките с вентила и помпите.Търсене е горе в дясно на сайта .
Veso01 - напреднал
Хора аз съм фотограф, далеко съм от всички тези неща, извинете ме не ме разбираите погрешно но дори в момента неискам да си пиша с вас :drinkers: Филме изчел съм почти всичко което мога и това което ми казваш съм го чел, искате ли да ви кажя кога започнах да чета? Сипете си бира и си вземете пуканки сега ще паднете от смях. Та „майстора” искаше да ми варже студена вода от канализацията към трипътника за подовото, при което аз като пълен лаик си викам брееее аз ще купувам гориво да топля вода той ще ми я студи с вода от чешмата нещо не ми се връзва, пък и друго система правим под налягане след дълги спорове разбра че, един балон като го надуваш се пука. Питам го накрая добре къде отива водата от системата? Ами ще източваш от разширителния съд ми вика :supz: :prayer: И така се зачетох. Сега намерих друг но този път реших да се консултирам и с други хора за да знам какво става утре ще ви пусна системата на новия майстор. И те така наздраве веселба гояма А :drinkers:
LazarGanev - "Велик майстор"
Схемата, ако е скицирана правилно, е абсолютно неправилна :cool:

Тема "Моля за помощ, инсталация преди пускане!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: