Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
brum - майстор
Нещо не се получи с обръщането - завря и се напълни с пара. Tермо ампулата е в долният край на бойлера като е обърнат с тръбите на долу, но не знам къде е нагревателят.

Трябва да го пробвам пак разкачен с тръбите на горе да видя дали не съм объркал нещо при връзването на кабелите. Като я свърша тази работа ще пиша.
krasi92 - майстор
Само дисекция би показала проблема след като си прежалил гаранцията.Залагам на крива тръба или по скоро някакво шлаухче което не си е на мястото.
infomar
Замери каква консумация има нагревателя, да не би да е слаб... с едни амперклещи в "ход" може да се види натоварването в процеса на работа.
Има ли схема да се види как са разположени нагревател, датчици, тръби и др. в него?
ESPACE - майстор
krasi92 написа:
по скоро някакво шлаухче
Няма такива "екстри" в бойлерите. Или грешка в ел. свързване или проблем с термодатчиците.
brum - майстор
Следващата стъпка е отваряне. Ама т'ва няма да е скоро, защото ще трябва подходящ инструмент. Пробвах с чук и отверка, но фланеца на който е закачен реотана не помръдва. Та ще трябва да се "издялка" един инструмент от някакъв метал и да опитам да го отворя пак.
krasi92 - майстор
ESPACE написа:
krasi92 написа:
по скоро някакво шлаухче
Няма такива "екстри" в бойлерите. Или грешка в ел. свързване или проблем с термодатчиците.
Не си попадал на екстри колега.Имаше преди доста време едни 80 литрови от същия производител дето им беше сложен някакъв маркуч и закрепен с една скоба за водосъдържателя и познай какво се случва след време с маркуча.Тогава се опитваха да се измъкват от гаранция с оправдание че бойлера не е монтиран от техен техник.
ESPACE - майстор
Никога никой не е слагал "маркучи" в бойлери. Старите бяха с поцинковани тръби, има модели с тръби от неръждавейка, а в последствие се монтират само такива от PP или PE, които се разпадат или огъват след две-три години експлоатация. При колегата с 5л. бойлер, който е предмет на обсъждане, каквито и да са тръбите е твърде нов за да има проблем с тях.
krasi92 - майстор
Това че не си виждал значи ли че това което е факт за мен е било мираж .Как би нарекъл нещо което захванато за щуцер със скоба за маркуч което се къса при опън и спокоино можеш да направиш възел с него-за мен си е маркуч.Факт че дори 5 литрово е констуктивно объркано след като го дискутираме толкова време-дали са тръби или местоположение на кабели,защити или друго моето предположение е тръби а твоята идея за поправяне на проблема каква е?
brum - майстор
Отворих го най-накрая. Издялах си "инструмент" :) . Та бойлера изглежда от всякъде като бойлер за монтаж с тръбите на долу. Късата тръба е направена така, че да има нещо като завой на края на 90 градуса. Дългата тръба стига почти до дъното на бойлера. Реотана заема почти целият обем, та според положението му работата е на кантар. Ампулата на терморегулатора се вижда къде се пада в тая тръба - по-скоро до това което се води таван на бойлера, а не до дъното му.

Явно нещо не съм свързал правилно като го тествах на монтаж с тръбите на долу. Тогава завря. Ще мисля сега как да действам - дали да монтирам "шапка" на дългата тръба или да го монтирам с тръбите на долу.

Прикачен файл

20160901_141246_s.jpg
XpacTa - специалист
Ако наистина според теб е с конструктивен дефект - КЗП с искане да ти върнат парите, поради факта, че изделието не отговаря на обявеното - нищо не пречи да опиташ с една онлайн жалба. Това, че си го отворил, както ти каза е пряко следствие на отказа на сервиза им да си свърши работата.

Също така - според мен редактирай първото мнение за да включиш модела и в заглавието на темата. За сега при търсене на модела + форум в гугъл излиза на четвърто място, така че за всеки, който проучва модела в интернет, той става непродаваем :-D

Тема "Проблем с 5л бойлер на Теси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: