Вариант за LED осветление на 12 волта от акумолатор, кйто да кажем през деня се зарежда?
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
torbalan
- Дървен философ
45 мнения в "Лампите ми горят много често"
jordanvass
- майстор
Става, но ако бяха 2-3 лампи в едно помещение. А при мен са няколко десетки осветителни тела в много помещения. Няма как да заменим всичко, а и няма как да пускаме нови кабели. И акумулатор не би издържал такава сумарна мощност. Не става.
torbalan
- Дървен философ
Тогава - лампи на едро 
Акумулатора е въпрос на изчисления и пари. Тук при нас има една акумолаторна станция, дето ще ти подкара и двигателите, не само осветлението ;)
Отделно, че не е задължително да е един акумулатор...
Може примерно по един в помещение - така няма да се налага теглене на нови кабели.
Може да започнеш с помещението, в което най-често сменяш лампи. Така ще разбереш има ли ефекти и дали си заслужава.

Акумулатора е въпрос на изчисления и пари. Тук при нас има една акумолаторна станция, дето ще ти подкара и двигателите, не само осветлението ;)
Отделно, че не е задължително да е един акумулатор...
Може примерно по един в помещение - така няма да се налага теглене на нови кабели.
Може да започнеш с помещението, в което най-често сменяш лампи. Така ще разбереш има ли ефекти и дали си заслужава.
jordanvass
- майстор
Тук не говорим за осветяване, колкото да си намираш чехлите в тъмното, а за покриване на съответните задължителни норми за осветеност. Както и да го погледнеш, няколко киловата на 12 волта са няколкостотин ампера ток. Дано можеш да си представиш какви кабели ще трябват за тия токове, какви комутатори, ще са нужни, какво къртене за ключове и кутии ще падне и т.н. Никой няма да позволи на гаранционен обект да правим такива радикални промени в инсталацията. Този вариант категорично отпада.
Здравейте,току що се регистрирах.Преди много години имах същия проблем с лампите,говоря за обикновени с нажежаема жичка.Поръчах в тогавашния завод ,,Светлина"в Сливен лампи един кашон по поръчка с напрежение 260 волта и беше решен проблема.По късно открих английски обикновени лампи 100w 250 волта които се оказаха железни. 

jordanvass
- майстор
Което може да си позволи да си я плаща. А и няма връзка с темата. Ти така ли казваш кой си и от къде си, м?

mentra написа:... лампи...с напрежение 260 волта и беше решен проблема.По късно открих английски обикновени лампи 100w 250 волта които се оказаха железни.Ето това би било най-елегантното решение. Само дето не знам в момента къде можеш да поръчаш/купиш такива.
http://www.svetlina-sliven.com/ Ето това би било най-елегантното решение. Само дето не знам в момента къде можеш да поръчаш/купиш такива. 

fikata
- майстор
Аз не мога да разбера - кое е това предприятие, което не са го накарали да си компенсира реактивната енергия.В България начинът на заплащане на реактивната енергия е определен с "Наредба за регулиране на цените на електрическата енергия", обнародвана в ДВ бр. 17 от 2 март 2004 г. и изменена, и допълнена в ДВ бр.62 от 31 юли 2007 г. Наредбата е свободно достъпна в сайта на ДКЕВР.
Според член 7 на наредбата, ползвателите на електрическа мощност, по-голяма от 100 kW, трябва да заплащат реактивната енергия, ако техният фактор на мощността (cosj) е по-лош от 0,9.
gogo7777
- майстор
mentra написа:Здравейте,току що се регистрирах.Преди много години имах същия проблем с лампите,говоря за обикновени с нажежаема жичка.Поръчах в тогавашния завод ,,Светлина"в Сливен лампи един кашон по поръчка с напрежение 260 волта и беше решен проблема.По късно открих английски обикновени лампи 100w 250 волта които се оказаха железни.Това не се ли постига с последователно свързан на ЛНЖ резистор. Според моите скромни изчисления погасяващият резистор трябва да бъде около 4 ома и минимум 2 ватов за всяка 100 ватова крушка.
Тема "Лампите ми горят много често" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература