• 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zaza73 - специалист
Има изключение (ако откаже или блокира по някякъв начин ) ако спре да работи вътрешния шнек.Него ще го следя с енкодер , дали се върти във времето , когато му е разрешено. Това в най-скоро време ще бъде монтирано.Ако се случи това -горелката ще мине в режим на загасване.....и няма да е възможно (разрешено)запалване докато не се отстрани проблема.
Дано съм описъл разбираемо нещата ... :)
шоп - майстор
Всичко разбрах, добре обясняваш, а и снимките показват много. Явно си в час с електрониката. На мен тя ми куца и затова освен стандартните защити от контролера на моята универсална горелка за въглища съм монтирал...как да го нарека: пиропатрон запълнен с парафин. Ако случайно има забравен капак на бункера и се получи обратно горене парафина ще се стопи и 5 литра вода ще изгасят всичко. Поляците го наричат: система пожарникар.
zaza73 - специалист
шоп написа:
Всичко разбрах, добре обясняваш, а и снимките показват много. Явно си в час с електрониката. На мен тя ми куца и затова освен стандартните защити от контролера на моята универсална горелка за въглища съм монтирал...как да го нарека: пиропатрон запълнен с парафин. Ако случайно има забравен капак на бункера и се получи обратно горене парафина ще се стопи и 5 литра вода ще изгасят всичко. Поляците го наричат: система пожарникар.
Да...Разбрах..Попадал съм на схема с този начин на защита.
zaza73 - специалист
Да добавя...При запалване имам случаи на пропушване в тръбата за пелети..Но е моментно и изчезва след минута..Мисля че се дължи на силната въздушна струя на пистолета за топъл въздух с който запалвам горелката...А може и на слабата тяга на комина ми...При мене след котела имам 6 метра хоризонтален участък от комина....Иска 3-4 минути зада може да дръпне по-добре тягата..Но при подгрят комин
всичко е наред..
zaza73 - специалист
На тази снимка ясно се вижда с какво се предпазвам от обратен огън.В ляво от датчика за пламък съм монтирал термозащитата.

Прикачен файл

20160731_170020.jpg
шоп - майстор
Относно въздухът, които подаваш от неръждаемото гофре първоначално....

Гледам тенденцията при доста производители особено на по-мошни горелки ( 50-75-100 киловата) е да подават подгрят вторичен въздух в зоната на окисление. Новите генерации полски горелки са така направени. При самоделната горелка е хубаво да може да се регулира този въздух дори и с най-прост кран.

Прикачен файл

multicombi_horak.jpg
multicombi_horak.jpg (36.05 KиБ) Видяна 1806 пъти
zaza73 - специалист
шоп написа:

Гледам тенденцията при доста производители особено на по-мошни горелки ( 50-75-100 киловата) е да подават подгрят вторичен въздух в зоната на окисление. Новите генерации полски горелки са така направени. При самоделната горелка е хубаво да може да се регулира този въздух дори и с най-прост кран.
Ето нещо ново...Винаги съм мислил че тези тръби са за почистване свързан към друг , по-мошен вентилатор , а не за вторичен допълнителен въздух.
zaza73 - специалист
шоп написа:

Идеята ми е (за подаване на горещ въздух) да направя 3-4 врътки от нераждаемо гофре с диаметър малко по голям от горивната "Пита".
Като предварително ще съм пробил дупки 2-3 мм от вътрешната страна на гофрето.Очаквам то да се загрява достатъчно , за това ще го укрепя на неръждаеми подпори (да не се огъне от жегата).Проба е нужна и ще дам резултата...Но децата ме натискат и утре изчезвам по Родопите...Сървайвър малко...Бях им обещал...
шоп - майстор
zaza73, това ще е полезна информация за много хора. Ще се радвам ако споделиш резултата.
naso1979 - напреднал
здравейте колеги. някой може ли да ми каже такава горелка дали е удачно да се монтира на турски комбиниран котел 32кв., комина е зидан,широк. изходящата тръба към комина е 150мм (по памет), и какъв разход (примерен) би дала. благодаря ви
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: