• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
Чираче - майстор
p.v.x написа:
Чираче написа:

Аз и с такъв талон, и с обикновен, си шофирам по един и същи начин. Естествено съм нарушавал леко правилата, но за щастие без последици и санкции. Не нарушава правилата само тоя, който не се качва в автомобил. Или не съм прав?
Темата да не е "Задължително шофиране със златен талон". :lol: :lol:

пп. Май имаше тема , да са похваля. :roll:
Ами похвали се и ти!

Не усещаш ли, че си досаден като блатен комар?
p.v.x - майстор
Чираче написа:

Усещам , че си доказана селска пръчка.

Но е хубаво , че го показваш.

Да знаят и другите. :lol: :lol:

:rock:
Чираче - майстор
p.v.x написа:
Чираче написа:

Усещам , че си доказана селска пръчка.

Но е хубаво , че го показваш.

Да знаят и другите. :lol: :lol:

:rock:
ПОЗНА от пръв път :lol: :lol: :lol:

Младеж, когато дойдеш на моята възраст, постигнеш моето образование, моя опит, тогава давай характеристика кой е пръчка. Но да обиждаш не е само признак на ниска култура. Показва е комплекси за малоценност. Така изглежда от страни твоето поведение. Но, едва ли го осъзнаваш това. Това не става само с ядене, трябва и нещо друго. Което ти липсва.
DMN - майстор
Аз съм за дневните светлини, но против използването на фаровете като такива. Тъкмо днес си подмених дневните светодиодни светлини допълнително сложени(старите сдадоха багажа). Имаше по едно време спорове дали са "законни"(допълнително сложените дневни светлини), но сега като гледам масово се използват, и тук опираме до въпроса - кой какво слага и колко върши работа(някои светлини са просто за отбиване на номера, че има сложени такива - светят като светулки).
А за фаровете...Те са предвидени да светят нощем. Консумират не малко енергия, прегряват, често горят крушки, заслепяват(особено тези, които си ползват дългите фарове за дневни светлини с DRL модул или пък други с нерегулирани къси светлини), натоварват ел. системата на автомобила(един съсед започна да страда от системно недозареждане на акумулатора му).
Но иначе на мен лично, автомобил с дневни светлини ми е по-лесно забележим особено при изпреварване или когато е в сянка от дърво на пътя(понякога в слънчев ден автомобила в сянка и без светлини остава почти незабележим), в есенно-зимния сезон някои автомобили също стават трудно забележими, ако нямат светлини.
А и повечето нови автомобили вече си имат заводски дневни светодиодни светлини съобразени с техническите изисквания - най-добрия вариант според мен - нека си светят - те поне не заслепяват и не дразнят както фаровете.
Lisko - майстор
В Канада открай време караме на светлини. Кола не може да се продаде официално в Канада, ако не са й направени светлините да работят перманентно. Разбирай - не може да си ги изключиш щото ти скимнало. Аналогично и никой не може да забрави да си ги пусне, щото няма какво да забравя - те си светят. Само ако е американски турист. Не знам статистики и не се наемам да твърдя дали има голяма полза, но мога да кажа че от личен опит съм имал немалко случаи когато съм псувал насрещни коли (дееба американеца) затова че съм ги видял в последния момент - или защото са с цвят който се слива с фона, или е имало насрещно слънце и т.н. ей такива причини. Нямам нито един случай, през деня, да съм си рекъл - тоя ся що свети, ако не светеше щеше да е по-добре. И не мога да си представя такъв случай.

Тия от вас дето се нервят, доколкото разбирам се нервят по-скоро от факта, че може да забравят да ги включат и после да бъдат глобени. И с основание.
При канадската система, тоя елемент отпада.
Lisko - майстор
simplex написа:
Lisko написа:
...или е имало насрещно слънце и т.н...
Добре, след като не си видял цяла кола, как ще видиш фар, който мъждука на фона на силното насрещно слънце?
За канадците не ми говори. Слагането на модули за фарове може да се счита за промяна конструкцията на МПС, за което също има глоба и спиране от движение. Не можеш да слагаш лунички, светлинки, мигалки и модули за тях.
Аз на който всичко знае, не обяснявам и без друго.
gogo7777 - майстор

Код: Избери всички

За канадците не ми говори. 
За европейците може ли?.....
gogo7777 - майстор
Тинки я кажи кво казва физиката по въпроса? Как фокусираш светещ обект за разлика от друг? Въпроса е към всички......и тия дето "не виждат" несветещите пешеходци :lol: . Възприятията на окото как реагират, бързо или много бързо /според Хидразин и Гугъл...трябва цяла секунда/. :wink:
Аз питам теб сериозно? Има такова слънце, което така заслепява, че не кола, ами самолет да лети към теб, няма да го видиш.
Това е любов бе....... :lol:
gogo7777 - майстор
Ахааа Чехълчето убива Амебата....или нещо не съм разбрал :-D
gogo7777 - майстор
Разбрах те :-D
Ама инстинктите са по-бързи от мозъка....така, че Чехъла бие :wink:
Която светлина е по-близо до теб на нея реагираш първо нали...за гамата и окото да не говорим....става ли....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "За Задължителното целогодишно шофиране с къси светлини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: