Напишете въпрос свързан със санирането.
Направих почти пълна изолация отвътре,защото е стара къща- гипсокартон с изолация и сега немога да реша :? какво да правя с фасадата-тя е със старата пръскана мазилка. Дали да правя изолация с 3-4см. ЕPS за да я изправя или само шпакловка и силиконова мазилка.
W123 - специалист
Зависи колко пари имаш...
$64EN - специалист
... и какъв ефект търсиш .
FMaster - специалист
Задължително изправяш с епс минимум 4см. дебелина и тогава шпакловки и мазилки!
Няма такова нещо като вътрешна топлоизолация !!! Единственото което ще ти донесе вътрешната топлоизолация е мухъл и лош микроклимът в помещенията. Истинския ефект идва от външната топлоизолация и в последствие комбинирано с вътрешната се постига страхотен ефект и през зимата и през лятото ... Успех!
Master_Kenobi - V.I.P.
FMaster написа:
Няма такова нещо като вътрешна топлоизолация !!! Единственото което ще ти донесе вътрешната топлоизолация е мухъл и лош микроклимът в помещенията. Истинския ефект идва от външната топлоизолация и в последствие комбинирано с вътрешната се постига страхотен ефект и през зимата и през лятото ... Успех!
FMaster, заповядай в тази тема
за коментар, ако желаеш. :)
Интересна ми е комбинацита от вътрешна + външна ТИ. Не се бях замислял много, защото не мислех, че има хора с желание да я направят.
$64EN - специалист
Master_Kenobi написа:
FMaster написа:
FMaster, заповядай в тази тема
за коментар, ако желаеш. :)
Интересна ми е комбинацита от вътрешна + външна ТИ. Не се бях замислял много, защото не мислех, че има хора с желание да я направят.

има естествено .сепак това е най-ефективният вариант за изолация , но и най-скъпият , но както всеки знае качеството е обратнопропорционално на цената :-D

Тема "изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: