Най - вълнуващия въпрос зимно време.
p.v.x - майстор
шоп написа:
АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МИ ОБЯСНИ ЗАЩО СА ТЕЗИ ГАЙКИ ПО ШПИЛКАТА ИМА ЧЕРПЕНЕ ОТ МЕН! ;-)
Заключват шпилката за да няма осово изместване. :-D

Това решение може да се постигне с обикновена шпилка(без резба) , с отвор- чета за шплент-чета.Изображение :)

:rock:
Последна промяна от p.v.x на вт сеп 06, 2016 3:21 pm, променено общо 2 пъти.
albert_21bg - специалист
LazarGanev написа:
albert_21bg написа:
Интегрирано решение за намаляване разхода на гориво и увеличаване на КПД-то на котела.http://www.olx.bg/ad/turbolator-turbola ... 6esRk.html
За турболатор и стават, още по-малко за Грейко, но спокойно производителят на тези ламаринки може да си прави с тях клизма. Все пак препоръчвам конструкцията да се доработи, като отпред се завари половин сфера ф60, за да не задира по пътя :wink:
Колеги по леко с обидите, сдържайте тона, ако не сте тествали продукта не коментирайте, оригинала на котела е с турболатори, много добре го знаете, доста голям производител на български котли също ползва турболатори (за котлите си за износ), ефекта е осезаем. Спокойно тествани са и не задират, има от всички страни по 3мм. Очаквайте скоро и доста подобрена версия на почистващия механизъм и още много други интересни решения за подобряване работата на котлите (Все пак има и много други на пазара ). А които може да си ги направи сам нека си ги прави. И цената за комплект е по 9,80лв/бр. Избива се за 2, 3 месеца Цената на шината е много над посочената от колегата цена. Пожелавам успех на всеки започнал да си ги произвежда сам.
Моля без нецензурни коментари.
p.v.x - майстор
albert_21bg написа:
Да разбираме , че си производител на въпросните турболатори , и трябва с уважение и внимание да подходим към рекламата , която си публикувал. :finga:

пп. Чувал съм , че безплатен обяд няма. :lol:

albert_21bg - специалист
шоп написа:
Оооо... стават, стават за турболизатори тези шини от ОЛХ. Много по-ефективни са от "системата" за 575 лв + цената за монтаж на смешната "оригинална" система от пружинки, шпилки и гайки в "нищото" Снимките са на оригиналната почистваща система на грейко за 575 лв!!! Бяха публикувани тук във форума АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МИ ОБЯСНИ ЗАЩО СА ТЕЗИ ГАЙКИ ПО ШПИЛКАТА ИМА ЧЕРПЕНЕ ОТ МЕН! ;-) ако служеха за ограничители, то поне трябваше да има и контра гайка. :? :? :?

Друг е въпроса, че аз никога не бих дал 10.80 лв за една бройка шина. Това е над цената за цяла 6 метрова шина. Огъването тип тирбушон, става за 1 мин. на струг, а ако нямаме такъв може да се направи с тръбен ключ ( върток тип габел ) и менгеме.

И как ще ги закачим турболизаторите? на тел ли? Това да не са суджуци окачени да висят на тавана?
Има къде да се закачат, всичко е измислено, пък и по един суджук може да се закачи, ефекта ще е още по-добър и с вино. :rolleyes:
albert_21bg - специалист
Не не съм производителя, но ги познавам, хората се занимават с доста по сериозни неща. Пък като гледам, Грейко как си плащат за рекламата тук.
albert_21bg - специалист
p.v.x написа:
albert_21bg написа:
Да разбираме , че си производител на въпросните турболатори , и трябва с уважение и внимание да подходим към рекламата , която си публикувал. :finga:

пп. Чувал съм , че безплатен обяд няма. :lol:

Заповядай скоро започват да произвеждат и барбекюта, ще трябват и хора за тестването, така че гладен няма да останеш.
LazarGanev - "Велик майстор"
За сетен път моля да не запълвате темата със спам!
gnt69 - майстор
Според вас кои турбулатори са по добри и ефективни. Превъртените шини или навитите фита като пружина. Питам защото съм наумил да си направя . 600 + лева няма да дам, 80 лева може и да дам и да вложа няколко часа труд да ги монтирам. Но ако другите са по добри ще намеря кой да ми ги навие. :partyman:
fbr - майстор
Пружините нямат турболаторен ефект. Те служат само за почистване на топлообменните повърхности.
n.ganev - майстор
От стискане на зъби ми изпопадаха коронките Баси. Пружините си вършат точната задача а ако се сложат Баш турболатори в този котел Тд.газове пада до такава степен, че в димоотвода тръгва КАТРАН. За пореден път пиша, че при Тд.г.<90-100*С катраните тръгват и това, че при Тд.г. = 120*-130*С съм отчитал най добро КПД ама Айде щото ще се почнат едни писания ... #-o

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: