• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте!

В жилището ми има инсталация за ТЕЦ, но нито аз, нито съседите ми някога ще имат желание да я ползват и да се присъединим към Топлофикация.
Радиаторите ги махнах, но се чудя какво да правя с тази инсталация? Искам да затворя с гипсокартон и толкова.

Мога ли да я сваля? И какво да я правя след това?
Изображение

Благодаря предварително!
cvettomirr - специалист
Аз ако съм взимам ъглошлайфа и режа. Изпрати и писмо да си преведът инсталацията външно да не ти минава през стаите че ти пречи. Но това няма как стане тук в бг. Облечи с гипскартон.
Благодаря! И аз мисля да я махна, но трябва ли да я пазя изобщо? Или да я предам някъде?
Извинявам се за глупавите въпроси, но хич не съм наясно точно с това.
p.v.x - майстор
АБВ написа:
Благодаря! И аз мисля да я махна, но трябва ли да я пазя изобщо? Или да я предам някъде?
Извинявам се за глупавите въпроси, но хич не съм наясно точно с това.
Ако не ти пречи и имаш решение с гипсокартон , защо ще я махаш.
Най лесно е да развалиш нещо готово.
Утре ще ти скимне , я да се включиш , я да продаваш.
Все пак това си е допълнителна екстра към имота.
И като махна радиаторите , какво стана с тръбната инсталация захранваща тези радиатори.

:rock:
fbr - майстор
Инсталацията най-вероятно е метална, и едва ли ако му скимне да я ползва, ще останат те.
Премахнала съм самите алуминиеви радиатори.

Просто се чудех за тази разпределителна кутия и съдържанието й.
Antonii - майстор
Инсталацията е на всички собственици в кооперацията, а не на топлофикация, и може да си правите с нея каквото си искате само със съгласието на всички собственици.
Желателно писменно за да няма после ама аз несъм сагласен вече.
А ако сте ново строителство и имате само един основен щранг. То отсичате се от него в разпределителното табло в апартамента или от таблото на стълбищната площадка и тогава не е нужно съгласие на съседите.
Благодаря на всички! Помогнахте ми да взема решение!
Всичко най-добро!
p.v.x - майстор
fbr написа:
Инсталацията най-вероятно е метална, и едва ли ако му скимне да я ползва, ще останат те.
Инсталацията е съвременно изпълнение.
Имаше снимка на колекторното табло , но е махната.

:rock:
vandu - специалист
Аз не бих я махнал. Не се знае след 6-7 г. какво ще стане и какво ще ти потрябва. В Перник от миналата година топлофикация е пуснала нови оферти, левче на кв/м. за отопление. Колеги споделят че масово си плащали стари задължения и се включвали на ново, така че...
  • 1
  • 2

Тема "Какво да правя с тази инсталация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: