vlax написа:Аз намирам разлика. Лятото задължително с по-гъсто масло . При рязане на тънки дръвца няма значение какво ще е , но при прод.рязане ( дебели дърва, стволове или поваляне ) има рязко подобрение с по-гъсто масло през жегите . Веригата и шината се износват доста по-бавно.Kumay написа:Мисля,че не.Освен цената.
Мисля, че е безсмислено да се ползва за мазане масло различно от М10Д. Ти намери ли разлика като ги сменяш според сезоните?
пишман_майстор написа:Аз лично ще повярвам в това,само ако видя поне два-три вида вискозитети в оригиналните масла,които производителите предлагат за веригите си.И ако видя при тях нещо с вискозитета на трансмисионно масло.Имам стаж и наблюдения по въпроса,моите шини винаги са карали доволно дълго с обикновено двигателно масло.Раотил съм и с прецедени отработили масла,не съм имал проблеми с малък живот на помпи,вериги или шини.vlax написа:Аз намирам разлика. Лятото задължително с по-гъсто масло . При рязане на тънки дръвца няма значение какво ще е , но при прод.рязане ( дебели дърва, стволове или поваляне ) има рязко подобрение с по-гъсто масло през жегите . Веригата и шината се износват доста по-бавно.Kumay написа:Мисля,че не.Освен цената.
Мисля, че е безсмислено да се ползва за мазане масло различно от М10Д. Ти намери ли разлика като ги сменяш според сезоните?
Само един колега до тук се аргументира убедително за причините за употреба на гъсти масла-цената на която ги намира.
Всяко масло над 3-4лв е безсмислено.Само за 30-на литра ще сте платили и нови шини и вериги,та и помпи,ако купувате масла от 8-10лв..И срещу спестените пари ще сте винаги с нови гарнитури,което е в пъти по-добре от съмнително позапазили се такива,но стари...