Всичко за дърводелството
teon - специалист
...добрият майстор на здрав тезгях работи :) ...
kendal написа:
едно попче в средата няма да му е излишно :)
...в тая връзка се чудя на един поп ли да го тури или на два попа? :mrgreen:
Чираче - майстор
Chefo77 написа:
Хайде замисли се като се съберат А върху Б и започнат възвратно-постъпателни движения във вертикална посока, какво става натоварването върху центъра на леглото. И дали ще е излишно :wink:
ДВГ вече са на изживяване. :lol:
Bradley - специалист
Благодаря за съветите за "попче-то" - имах намерение да сложа днес, обаче жената ме сюрприцира че била пръчала някакви кутии на колепца за под леглото и ако съм го бил сложел - нямало да се били събрали всички а веке ги била поръчала - :? :? :?

иначе прогресът от днес

можеше да си поиграя да си направя мярка, за да са на еднакво разстояни всички ламели, ама ме домързя - имах готова гредичка 5сантима я ползвах за разделител за първите 10-на дъски, останалите към краката на око :-D :lol: :lol: :lol:

Изображение

до края на седмицата се надявам да го приключа че има и други задачи по обекта...

:drinkers:
Lisko - майстор
Като гледам - заспа Марко. :partyman:
Това нали са пак винтове, не пирони?
Ще има ли табла откъм главата? (за отдолу по принцип съм противник, за отгоре и аз нямам - само питам ;-)
kendal - специалист
Сериозна работа ,ще взема да открадна идеята,приятелю гледам още доста материалец си надиплил до стените,явно и по сериозно ще става,чакаме нали сме сеирджии :lol: .
Bradley - специалист
:drinkers:

винтове - неръждаеми, 4.5х40мм - обаче преди да завинтвам минах със зенкер, за да не се подават главите

---------------

тез четирите 4х20 см облегнати на стената вертикално са "страниците" разкроени да пасват м/у краката и да се подават 8 см над ламелите но 12 сантима под ръба на матрака (20см висок латксов екон) - държат матрака на място, крият стъпките за греди и дават леко по-завършена (да се надяваме) визия на проекта

- тези дни ги хващам за 8х10 см гредите с 4.5х60 мм като предварително ще разпробивам с фи10 на около 8-10мм дълбочина и после с 4мм само талпата, завинтвам с 15 винта шахматно редени през 10-на сантима и послед пълня дупките с дибли, чакам 24 часа да хване лепилото, зарязвам диблите (причина да си взема читав пасвател с 15/16 зъба на инч) и шлайфам -> след това булката да си играе с байца, шкурките и маслото - не обичам лакове - ще омаслявам вероятно с тиково или тунгово масло - на чам е малко срамота ама здраве да е...

табла ще има - няма да е част от леглото а ще е хваната за стената с 4 дюбела патентни (глава шестограм) на фишер 10х100мм две гредички зарязани под лек ъгъл - колкото го на око уцеля и за тях 2 или 3 бройки 4х20см хванати пак главите на винтовете скрити с дибли...
Bradley - специалист
Като снимки имам това към настоящия момент:

Изображение
Изображение

и както кажах - скромния набор от инструменти:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

тук се виждат съпките за греди къде са разпробити

Изображение

и толкоз

Изображение
Гост - специалист
Всъщност, като се вгледах в детайли- солидните крака само внушават чувството за здравина. Реално гредите и скарата от дъски върху тях не стъпват върху крачетата, а са закрепени към тях конзолно- с планки. Вярно, планките са хванати с голям брой винтове, но именно тези винтове ще поемат основните натоварвания. Не е най- добрия вариант да се разчита само на тях. Най-добрия вариант е да се използва сглобка, но разбрахме, че този вариант е отпаднал.
Затова бих предложил под тези греди да се сложат допълнителни крачета, върху които да стъпват. Не е късно да се направи. А и спалнята ще изглежда още по- солидна.

Прикачен файл

Spalnia_bradley.png
Lisko - майстор
Забравяш чекмедженцата, които вече са купени и надали имат толкова луфт.
Bradley - специалист
"напредъкът" от днес

Изображение

Тема "Здраво и лесно за изработка легло в духа "Направи сам"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: