• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
kr1100 - майстор
simplex абе ти колко нови теми ще пускаш за тоя архивен
Пасат ?
Стига вече поспри се - ставаш смешен.
Ко толкова станало или караш на фарове или си слагаш ЛЕД светлини за дневни. Като ти се изслющи амалгамата на фаровете или си купуваш нови или фги пращаш в Стрелча за рециклаж. Ко толкова чудио голямо станало за 25г кочина / не се отнася за всички набори , а именно за твоя Пасат защото пак си налетял на кочина - съдейки по темите ти и писанията ти.
fill - специалист
[quote...
Колкото по-малко се ползва нещо - по-малко се износва. :-D
[/quote]

Да бе,да...Пази си жената за след пенсия... :-D
Lisko - майстор
hidrazin написа:
simplex написа:
Ама не са сметнати за денонощна работа, понеже такова изискване навремето е нямало.
Смях в залата.
+1
Смях и от другия край на залата....
:partyman:
Chefo77 - майстор
hidrazin написа:
Разбира се винаги има "тарикати" дето вместо 55W ламба (за колкото е сметнат фара) ще се пробва да натика 100W.
... както и винаги има тарикати да си купят крушка от магазина за левче. Или 3.
hidrazin - майстор
kr1100 написа:
...Стига вече поспри се - ставаш смешен...
[-X Не си прав. Да си шут е професия. И май не е лека.
Но пък на някои хора им идва ей така, изотвътре., по рождение... :-D
Lisko написа:
Смях и от другия край на залата....
И ръкопляскания, после пляскане по бузата, после по .... :-D
naB4o - специалист
Отдавна нямам време да влизам по форуми, ама по темата :-D

ПТП-тата стават не заради светлините, ами заради шофьорите и това колко са внимателни и съвестни. От практиката си мога да ви кажа един случай, който е от малкото, НО е показателен. Момче на около 30тина години със зрение около до 10% (без корекция с очила) шофира военни камиони с боеприпаси и т.н. ежедневно. С корекция (първоначална) докарва до 50-60%+, а впоследствие като свикне може да си докара и до 90-100% и да бъде БЕЗОПАСЕН ВОДАЧ! На въпроса ми, как успява да шофира като не вижда, ми отговори следното: Аз пътя си го знам почти всеки ден го минавам, карам по сивото, избягвам зеленото и кафявото, а като видя цветно петно намалям и карам зад него.

И пак повтарям това не е единичен случай, постоянно има хора със 50-70% зрение, които виждат и шофират... Отделно сума ти и келеши и кьорчовци идват да търсят медицинско срещу заплащане, понеже някъде не им минава номера.

Та светлините биха помогнали в ситуации, в които срещу теб шофира, човек с намалено зрение.
nikolovvd - майстор
Миналата седмица смених първата си изгоряла крушка на левия фара, след 8 години и 3 месеца вярна служба.
Да видим на десния фар кога ще изгори! :-D
DMN - майстор
nikolovvd написа:
Миналата седмица смених първата си изгоряла крушка на левия фара, след 8 години и 3 месеца вярна служба.
Да видим на десния фар кога ще изгори! :-D
Аз пък чакам да видя - коя крушка ще ти изгори първа - новата сменена на левия фар или старата несменена на десния фар :-D .
nikolovvd - майстор
Преди години ми изгоря едната крушка на абсорбатора, а те са две. Свалям я и гледам - пише Philips. Отивам на магазина и купувам същата с 2 години гаранция. След 2-3 дни изгоря и другата. Смених и нея. След точно 2 години и 2-3 дни историята се повтори.
Незнам как ги правят, че изгарят точно след края на гаранцията. Иначе сложих тази:
http://www.ebay.com/itm/Silvania-12V-60 ... 1165734757
DundyTheCroc - майстор
Е как да го правят, програмируемо стареене, колко инженерна мисъл е вложена в това нещо да се счупи баш след гаранция. На Нисана бях сложил Осрам Найтбрейкър на късите, втората изгоря два дена след първата, признавам ги :-D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "За Задължителното целогодишно шофиране с къси светлини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: